לכבוד סוכות, יצאנו כאן בפלאג מג למשימה להציג בפניכם את המכוניות החשמליות המגניבות ביותר עם גג נפתח (קבריולט בלעז). להפתעתנו הרבה, ובניגוד לעולם רכבי הבנזין, רכבים חשמליים עם גג נפתח עדיין אינם נפוצים כלל וכלל. למרות מורכבות המשימה, הצלחנו בה – וכעת, גם אתם יכולים לקרוא (אולי אף לרכוש לעצמכם, בהנתן התנאים המתאימים) על רכבי הקבריולט החשמליים המעניינים ביותר שיש כיום בעולם:
- טסלה רואדסטר (Tesla Roadster):
כל מי שמעורה ולו במקצת בעולם הרכב לא עובר יום אחד בלי לשמוע על טסלה. אז הנה, סגרנו לכם את הפינה הזאת – לפחות להיום. טסלה רואדסטר היא הנציגה הראשונה שלנו ברשימה המיוחדת לסוכות 2021. הטסלה רואדסטר היא המכונית הספורטיבית של היצרנית החשמלית, והיא רחוקה בהרבה מכל דגם אחר – יש לנו כאן שלושה מנועים חשמליים, וסוללה בהספק דיי פסיכי של 200 קוט"ש (להחרבה – מומלץ לעיין במדריך לגודל סוללה). לטסלה רואדסטר טווח של כ-1000 ק"מ לפי היצרנית, והתאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש תארוך בין 1.1 ל-2.1 שניות. ממש לאחרונה דיווחנו שטסלה דחתה מסירות ראשונות של הרואדסטר ללקוחות ל-2023, ו-250 היחידות הראשונות שייוצרו צפויות לעלות כ-250 אלף דולרים, והבאות ירדו למחיר עממי מעט יותר – 200 אלף דולרים ומעלה. אומנם הגג פה אינו מתקפל באופן מכאני, אלא מדובר בגג זכוכית שניתן לפירוק ידני – אך אנחנו מוכנים להתמודד עם הקושי היחסי שבתפעול גג שכזה בהשוואה למנגנון מכאני.
- בנטלי EXP 12 ספיד 6e:
כן, זו כנראה המכונית עם השם הארוך ביותר שיצא לנו לכתוב עלייה עד כה, אבל לא בגלל זה עף לנו הסכך. אתם מסתכלים היטב על התמונה? הריר כבר מתחיל לנזול מזווית הפה והיד מתחילה כבר להתקדם אל הארנק? נעצור אתכם כאן, מדובר ברכב קונספט שהוצג בשנת 2017. הבנטלי בעלת הגג הנפתח הזו תוכל לעבור טווח שבין 472 ל-489 ק"מ, ופרט לכך, בנטלי לא שחררה יותר מידי פרטים על הרכב המעלף הזה. לא ברור אם ומתי היא תרד לייצור, אך כחלק מהאסטרטגיה של בנטלי לעשור השלישי של ההמאה ה-21, החברה מתכננת להציע אופציות חשמליות לכל אחד מהדגמים שלה עד 2023. כששנה זו תגיע, כל שיישאר לכם הוא להתקשר למנהל סניף הבנק ולבדוק כמה שקלים שווה סכום משוער של 400 אלף לירות שטרלינג ולהזמין אותנו לביצוע נסיעת מבחן על הרכב!
- ניסאן ליף חשמלית:
למכונית החשמלית בעלת הגג הנפתח הזו יש את היכולת לסובב ראשים בעיקר מסיבה אחת, שהיא – "למה יש ניסאן ליף עם גג נפתח?!". ובכן, אם שאלה זו צפויה להדיר שינה מעינכם, תסמכו לשמוע שהניסאן ליף החשמלית בגרסאת הקבריולט קיימת ביחידה אחת בלבד. שנמצאת במשרדי הנהלת ניסאן אי שם בעומק יפן. הסיבה לכך, היא שמדובר ביחידה מיוחדת שיוצרה על ידי ניסאן לרגל מכירת 100 אלף יחידות של הליף ברחבי יפן. בהשוואה לשתי המתחרות האחרות, הליף עם הגג הנפתח לא תפיל לסתות לאף אחד, אבל אהבנו מאוד את הנועזות של היצרנית, גם אם זה רק בשביל להשוויץ ביכולות.
- ב.מ.וו. I8 רואדסטר
ב.מ.וו. I8 היא אחת ממכוניות העל ההיברידיות-פלאג אין היחידות בישראל. הרכב יוצר בין השנים 2014 ל-2020 ונמכר גם בארץ, הן דרך היבואנית דלק מוטורוס והן ביבוא אישי. מנוע בנזין קטנטן בנפח 1500 סמ"ק עם טורבו ומנגנון היברידי בעל סוללה בהספק 7.1 קילו-וואט, הביאו את הב.מ.וו I8 להספק של 369 כוחות סוס. מתוך עשרות אלפי היחידות של הרכב שנמכרו, רק 3889 יחידות של ה-BMW I8 היו עם גג זכוכית נפתח חשמלי, ונקראו "ב.מ.וו. I8 רואדסטר". כיום אפשר להשיג את הרכבים האלו כמשומשים, אך אם תחכו ל-2023, כנראה שתתחילו להתקל ברחוב ב-Vision M של ב.מ.וו. – מכונית קונספט שצפוייה להחליף את ה-i8 בליין של היצרנית הבווארית.
- פיאט 500 החשמלית
פיאט 500 החשמלית הושקה בישראל לא מזמן בשלוש גרסאות שונות, כאשר הבכירה בהן היא ה-500 בעלת גג הבד הנפתח. לא מדובר ברכב מרשים או חריג בנוף (בכל זאת, הפיאט 500 בנזין היא אחת ממכוניות הסופר מיני הנמכרות בישראל על שלל גרסאותיה), אבל עף לנו הסכך גם בגלל העיצוב החמוד להחריד, גם בגלל האומץ שהיה ליצרנית בייצור דגם חשמלי לא זול ולא הכי שימושי שיש עם גג נפתח, וגם בגלל האומץ של היבואנית לייבא את הדגם הזה ארצה. הטווח עומד על כ-320 ק"מ, יש את שלל מערכות הבטיחות, יש טעינה מהירה, יש עיצוב שאי אפשר לטעות בו, ויש מחיר רשמי של כ-139 אלף שקלים, מה שהופך את ה-500 החשמלית בעלת הגג הנפתח למכונית הקבריולט החשמלית היחידה שאפשר בפועל לרכוש כיום בישראל.
יש לכם רעיונות למכוניות קרביולט חשמליות, היברידיות או פלאג אין נוספות? מוזמנים לשתף אותנו בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי