השקה: המסחריות החשמליות של מקסוס eDeliver בישראל

המסחריות החשמליות של מותג מקסוס, eDeliver, הגיעו לישראל באופן רשמי - עם לא פחות מ-4 דגמים שונים עם מספר תצורות לכל אחד. זה, לצד שני דגמי MIFA 7 ו-MIFA 9

מותג מקסוס (Maxus) הגיע לארץ לראשונה בשנת 2021, עם דגמים חשמליים כמו רכב 6 המקומות מקסוס אי-יוניק 5 פלוס, הקרוסאובר מקסוס אי יוניק 6 ומיניוואן שבעת המקומות מקסוס אי-יוניק 5. בזמנו לא היה היצע רב של מכוניות חשמליות עם 7 מקומות בישראל, ובשנים האחרונות דגמים כמו מרצדס EQB, ה-BYD טאנג, והמיניוואן החשמלי מרצדס EQV שלטו בשוק – כאשר בשנת 2024 הצטרפה אליהן גם קיה EV9. לקראת סוף השנה שעברה קבוצת UMI השיקה שני דגמים חדשים: מקסוס MIFA 7 ומקסוס MIFA 9. כעת, אוטו חן מקבוצת בליליוס חוגגת את תחילת הייבוא הרשמי שלה – גם של שני דגמי ה-MIFA שציינתי, וגם ייבוא בלעדי של סדרת מסחריות חשמליות, מקסוס eDeliver. זה כל מה שחשוב לדעת על הדגמים.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי שלכם

השקת המסחריות החשמליות של מקסוס eDeliver – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

מקסוס eDeliver 3

נתחיל בסדרת המסחריות החשמליות החדשה מבית מקסוס.

MAXUS eDeliver 3 הוא הדגם הקטן ביותר בסדרה, שמציע פתרון חשמלי לעסקים קטנים ובינוניים הפועלים בסביבה עירונית. הדגם זמין בשתי גרסאות: Van קצרה ו-Cab ארוכה, עם טווח נסיעה של עד 381 ק"מ בנסיעה עירונית ו-269 ק"מ בנסיעה משולבת (לפי תקן WLTP).

המימדים כוללים אורך של 4.55 מטרים, רוחב 1.78 מטרים וגובה 1.90 מטרים, עם בסיס גלגלים של 2.91 מטרים. הרכב מספק מרחב אחסון נדיב בנפח 4,800 ליטרים ויכולת העמסה מרבית של 1,045 ק"ג. לצד אלו, יש לו מנוע חשמלי בהספק של 160 כ"ס.

לדגם יש סוללה בגודלך 50 קוט"ש, לה יכולת טעינה ביתית בקצב מקסימלי של 11 קילוואט, וטעינה מהירה בקצב מירבי של 57 קילוואט. בעמדה מהירה בתנאים המתאימים, תוכלו לטעון אותו מ-10-80% תוך כ-45 דקות.

האבזור כולל מסך מולטימדיה בגודל 10.23 אינץ', מצלמת רוורס, חימום במושבים הקדמיים ועוד.

להרחבה בנושא מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

מקסוס eDeliver 3 מסחרית חשמלית (צילום: פלאג מג)
מקסוס eDeliver 3 מסחרית חשמלית (צילום: פלאג מג)

מקסוס eDeliver 5

מקסוס eDeliver 5 הוא מסחרית בגודל בינוני. המסחרית מבוססת על פלטפורמת ה-MILA החשמלית הייעודית של המותג, אשר נועדה לשימושים לוגיסטיים ומציעה יכולות העמסה מרשימות. הרכב מגיע בשלושה גדלים: קצר נמוך (L1H1), קצר גבוה (L1H2) וארוך נמוך (L2H1), ומציע נפח אחסון מירבי של 7,700 ליטר.

מבחינה טכנית, הדגם מצויד במנוע חשמלי בהספק של 163 כ"ס, יחד עם סוללה בגודל 64 קוט"ש המספקת טווח נסיעה מקסימלי של 339 ק"מ בנסיעה משולבת (עירוני לצד בינעירוני) ועד 489 ק"מ בנסיעה עירונית. לדגם יש יכולת טעינה ביתית בקצב מקסימלי של 11 קילוואט, וטעינה מהירה בקצב מירבי של 70 קילוואט. בעמדה מהירה בתנאים המתאימים, תוכלו לטעון אותו מ-10-80% תוך כ-42 דקות.

אבזור הדגםכולל מסך מולטימדיה בגודל 12.3 אינץ', התנעה ללא מפתח, חימום במושבים הקדמיים, מראות צד מתכווננות חשמלית כולל הפשרת אדים, ועוד.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

מקסוס eDeliver 5 בשתי תצורות (צילום: פלאג מג)
מקסוס eDeliver 5 בשתי תצורות (צילום: פלאג מג)

מקסוס eDeliver 7

ה-eDeliver 7 הוא דגם מסחרי גדול יותר. הדגם מוצע בשתי גרסאות מרכב: ארוך נמוך (L2H1) וארוך גבוה (L2H2), עם נפח העמסה של עד 8,700 ליטר ויכולת העמסה של עד 1,055 ק"ג.

הוא מצויד במנוע חשמלי בהספק של 204 כ"ס, עם סוללה בגודל 88 קוט"ש המספקת טווח נסיעה מירבי של 364 ק"מ בנסיעה משולבת ועד 524 ק"מ בנסיעה עירונית.

לדגם יש יכולת טעינה ביתית בקצב מקסימלי של 11 קילוואט, וטעינה מהירה בקצב מירבי של 90 קילוואט. בעמדה מהירה בתנאים המתאימים, תוכלו לטעון אותו מ-10-80% תוך כ-43 דקות.

המפרט כולל מערכות בטיחות מתקדמות, מערכת מולטימדיה עם מסך מגע 12.3 אינץ', מצלמת רוורס וחיישנים קדמיים ואחוריים, מושב נהג מתכוונן (5 כיוונים) עם פונקציית חימום, הגה מתחמם, חיישני גשם, התנעה ללא מפתח, קישוריות מלאה לטלפון הנייד ועוד.

מסחרית חשמלית מקסוס eDeliver 7 (צילום: פלאג מג)
מסחרית חשמלית מקסוס eDeliver 7 (צילום: פלאג מג)

מקסוס eDeliver 9

ואחרון חביב בסדרת המסחריות החשמליות של מקסוס. ה-eDeliver 9 הוא הדגם המסחרי הגדול ביותר במשפחה, המיועד לשימושים תעשייתיים ולהובלות כבדות. הדגם מוצע בשתי גרסאות מרכב: ארוך בינוני (L3H2) וארוך גבוה (L3H3), עם נפח העמסה מרשים של עד 12,300 ליטר ויכולת העמסה של עד 1,470 ק"ג.

הרכב מצויד במנוע חשמלי בהספק של 204 כ"ס, עם סוללה בגודל 88 קוט"ש המספקת טווח נסיעה מירבי של 317 ק"מ בנסיעה משולבת.

גם לדגם הזה יש יכולת טעינה ביתית בקצב מקסימלי של 11 קילוואט, וטעינה מהירה בקצב מירבי של 90 קילוואט. בעמדה מהירה תומכת ובתנאים המתאימים, תוכלו לטעון אותו מ-10-80% תוך כ-51 דקות. בנוסף, הוא גם תומך בטעינת V2L – ותוכלו לקרוא עוד על הנושא במדריך לרכב חשמלי בתרחיש עלטה.

מפרט האבזור כולל מסך מולטימדיה בגודל 12.3 אינץ', מראה אמצעית מתכהה נגד סינוור, מצלמת רוורס וחיישני חנייה קדמיים ואחוריים, הגה מתחמם, קישוריות לטלפון הנייד ועוד.

מסחרית חשמלית מקסוס eDeliver 9 (צילום: פלאג מג)
מסחרית חשמלית מקסוס eDeliver 9 (צילום: פלאג מג)

מחירי מסחריות חשמליות של מקסוס

ומה לגבי המחירים? הדגם הקטן ביותר בסדרה, eDeliver 3, מוצע במחיר התחלתי של 184,990 ₪. ה-eDeliver 5, בגודל בינוני, מתומחר החל מ-224,990 ₪, ואילו ה-eDeliver 7, המסחרי הגדול יותר עם נפח העמסה מרשים, מתומחר החל מ-279,990 ₪. הדגם הגדול ביותר, ה-eDeliver 9, מוצע במחיר התחלתי של 299,990 ₪. כלל המחירים כוללים מע"מ (מלבד הדגם הגדול ביותר, שבכל מקרה לא כולל מע"מ בעת הרכישה) אך אינם כוללים את עלות אגרת הרישוי.

מסחריות חשמליות מבית מקסוס (צילום: פלאג מג)
מסחריות חשמליות מבית מקסוס (צילום: פלאג מג)
השקת המסחריות החשמליות מקסוס eDeliver בפחות מדקה – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

מקסוס MIFA 7

וכעת נתזכר לגבי שני דגמי MIFA החשמליים. ה-MIFA 7 של מקסוס מתאים ל-7 נוסעים, ומוצע בשתי רמות גימור: Luxury ו-Premium. מבחינת מימדיו, הוא קצת יותר קטן מ-MIFA 9. שני הדגמים תומכים בטעינה ביתית בקצב של 11 קילוואט, וטעינה מהירה בקצב מירבי של 130 קילוואט.

אורכו של הרכב 4.91 מטרים, רוחבו 1.88 מטרים ובסיס הגלגלים שלו הוא 2.97 מטרים, המעניקים מרחב נדיב לכל הנוסעים. הרכב מציע אפשרות ישיבה ל-7 נוסעים עם סידור מושבים של 2-2-3, כאשר השורה השנייה כוללת מושבי "קפטן" לנוחות מרבית. הדגם מצויד במנוע חשמלי עוצמתי בהספק של 245 כ"ס, המאפשר תאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 8.7 שניות.

בגרסת ה-Luxury, שמחירה 212,900 ₪ אצל היבואנית אוטו חן, הדגם מגיע עם מנוע חשמלי בהספק של 245 כ"ס, לצד סוללה בגודל 77 קוט"ש. זו מאפשרת לו טווח נסיעה של 415 ק"מ.

הדגם מאובזר במסך מגע ראשי בגודל 12.3 אינץ' ולוח שעונים דיגיטלי בגודל 12.3 אינץ' עם חיבור Apple Carplay ו-Android Auto אלחוטי מקורי, בקרת אקלים מפוצלת עם 3 אזורים, פתחי אוורור למושבי השורה השנייה והשלישית, הגה ומושבים בריפוד עור סינטטי, מושב נהג בתפעול חשמלי עם 6 כיוונים, מושבי קפטן בשורה שנייה עם 4 כיוונים, מפתח חכם, מראות צד מתכווננות ומתקפלות חשמלית עם הפשרת אדים, ידיות דלתות מוסתרות, דלתות הזזה אחוריות, דלת ימנית עם פתיחה חשמלית, ועוד.

רמת הגימור Premium Long Range (שמחירה 246,990 ש"ח אצל אותה היבואנית) מגיעה עם סוללה מוגדלת (בגודל 90 קוט"ש) המאפשרת טווח נסיעה מירבי של 486 ק"מ. היא כוללת 8 רמקולים, משטח טעינה אלחוטי, הגה מחומם, מושבים בריפוד עור נאפה, זיכרונות למושב הנהג הכוללים מיקום המושב, מראות הצד, והגדרות נוספות, מושב נוסע קדמי בתפעול חשמלי עם 4 כיוונים, מושבים קדמיים מחוממים ומאווררים, דלתות הזזה אחוריות עם פתיחה חשמלית, מפתח חכם כולל פתיחת דלת תא המטען ודלתות צד מהשלט, דלת תא מטען חשמלית, גג פנורמי וסאנרוף, מסילות גג, חלונות כהים במיוחד, ואפשרות להפעלת אביזרי חשמל חיצוניים (חיבור V2L).

מקסוס MIFA 7 (צילום: פלאג מג)
מקסוס MIFA 7 (צילום: פלאג מג)

MIFA 9

הדגם היוקרתי יותר, MIFA 9, מגיע עם 7 או 8 מקומות בשלוש רמות גימור: Elite, Luxury, ו-Premium.

אורכו של הרכב 5.27 מטרים ורוחבו 2 מטרים, בעוד בסיס הגלגלים העצום של 3.20 מטרים מאפשר מרחב פנימי נדיב במיוחד. הדגם מגיע עם מנוע חשמלי בהספק של 245 כ"ס, המאפשר האצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 8.9 שניות.

רמת הגימור Elite (שמחירה 270,990 ש"ח) מיועדת ל-8 נוסעים. היא כוללת מסך מגע ראשי בגודל 12.3 אינץ', לוח מחוונים שעונים בגודל 7 אינץ', קישוריות אלחוטית ל-Apple Carplay ו-Android Auto, שישה רמקולים, בקרת אקלים מפוצלת תלת אזורית, פתחי אוורור למושבי השורה השנייה והשלישית, מושבים בריפוד דמוי עור, מושבים בשורה השלישית עם 4 כיוונים, מפתח חכם – פתיחה ללא מגע במפתח, סגירת חלון נהג בעת נעילה, ואפשרות להפעלת אביזרי חשמל חיצוניים (פונקציית V2L).

גרסת ה-Luxury מוצעת עם 8 מקומות ומחירה 299,990 ש"ח. תוספות אבזור לרמת הגימור הזו הן 8 רמקולים, משטח טעינה אלחוטי, הגה בציפוי דמוי עור, תאורת אוירה ב-64 גוונים, מושבים בריפוד דמוי עור משודרג, מושב נהג בתפעול חשמלי, 8 כיוונים, מושב נוסע קדמי בתפעול חשמלי, 4 כיוונים, מושבים קדמיים עם תמיכת גב תחתון מתכווננת חשמלית, 4 כיוונים, 3 מושבים שורה שנייה קבועים מתקפלים פעמיים, דלתות הזזה אחוריות עם פתיחה חשמלית, מפתח חכם כולל פתיחת תא המטען ודלתות צד מהשלט וסגירת חלונות בעת נעילה, דלת תא מטען חשמלית, גג חשמלי כפול עם וילון חשמלי, מראות צד מתקפלות חשמלית, שקע 220V בשורה שנייה, תאורת כניסה בדלתות, ועוד.

רמת הגימור Premium תעלה 349,990 ש"ח – ותשווק בתצורת 7 מקומות. לרמת הגימור המאובזרת והיוקרתית ביותר יתווספו 10 רמקולים, הגה מחומם, מראה אחורית משולבת מסך, מושבים בריפוד עור, מושבים קדמיים עם איוורור, חימום ומסאז', זיכרונות למושב הנהג הכוללים מיקום המושב ומראות הצד וזוג "מושבי קפטן" הכוללים שולחן אישי ושני חיבורי USB (רגיל וטייפ C), נשלטים ע"י מסך מגע אישי עם מגוון פונקציות כגון: 8 סוגי עיסוי, חימום ואוורור מושב, מעבר למצב שינה בלחיצת כפתור, שליטה על מיזוג וחימום אחורי, שליטה על פתיחה וסגירה של החלונות והגג, שליטה על תאורת אווירה ותאורה פנימית, זיכרונות למושב ועוד.

מקסוס MIFA 9
מקסוס MIFA 9

בטיחות ומערכות עזר

כלל הדגמים קיבלו ציון של 5 כוכבים במבחני הריסוק של היורו NCAP.

דגמי מיפה כוללים מערכות בטיחות כמו בלימת חירום אוטונומית, התראה בעת פתיחת דלתות, התרעת תנועה חוצה מאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית בעת נסיעה לאחור, אורות גבוהים אוטומטיים, התראה על רכב ב"שטח המת", ועוד.

דגמי המסחריות החשמליות כוללים מערכות בטיחות ועזר רבות כמו בלימת חירום, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת לזיהוי רוכבי אופניים, הולכי רגל ואופנועים, זיהוי תמרורי מהירות, הכנה להתקנת מנעולי אלכוהול, התרעת עירנות נהג, ועוד. לטענת היבואנית, לדגמים אלו יש את רמת איבזור הבטיחות הגבוהה ביותר בקטגוריה בישראל.

מסחריות חשמליות מבית מקסוס (צילום: פלאג מג)
מסחריות חשמליות מבית מקסוס (צילום: פלאג מג)

שיווק דגמי מקסוס החדשים בישראל ואחריות

חברת אוטו חן מציעה שירות הכולל רכבי מבחן עד בית הלקוח וניידות שירות מקצועיות שיגיעו ללא עלות (למשך שנתיים). החברה תשיק בשלב הראשון חמישה אולמות תצוגה, כולל בהרצליה פיתוח ובמודיעין, עם פתיחות נוספות בירושלים, פתח תקווה ובאר שבע עד פברואר 2025. אולם שישי יוקם בהמשך השנה בחיפה. מערך השירות יכלול שבעה מרכזים בערים כמו חיפה, ירושלים, עפולה ובאר שבע, לצד מוקד תמיכה הפועל 24/7.

האחריות לכלל הדגמים הינה 5 שנים או 100,000 ק"מ על הרכב, לצד אחריות מורחבת לסוללה ל-8 שנים או 200,000 ק"מ (לפי המוקדם מביניהם, כאשר לדגמי MIFA אחריות של 250,000 ק"מ). מרווח הטיפולים הינו 30,000 או שנתיים (לפי המוקדם מביניהם).

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

מסחריות חשמליות מבית מקסוס (צילום: פלאג מג)
מסחריות חשמליות מבית מקסוס (צילום: פלאג מג)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

רוצים לדבר על רכבי מקסוס? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

לקריאה וצפייה בנושאים נוספים

צפו בכתבת הווידאו, מה מחכה לנו ב-2025 ברכב החשמלי בישראל – בערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג