מבחן רכב: אאודי Q4 איטרון המעודכנת חזקה יותר ונוסעת רחוק יותר

לאחר שבחנו את אאודי Q4 החשמלי לפני כשנה, הגרסה המעודכנת של אודי Q4 איטרון מגיעה אלינו לסיבוב נוסף. מה התעדכן בקרוסאובר החשמלי של אודי? קראו את ביקורת רכב ל-Audi Q4 E-tron
מבחן אאודי Q4 החשמלי – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

אאודי Q4 איטרון החשמלית הושקה ונמכרה בארץ מאז 2021. את הגרסה הקודמת של הדגם כבר בחנו בעבר, ותוכלו לקרוא את המבחן ולצפות בו בלחיצה על הלינק. הרכב עבר עדכון לקראת 2024, וכעת הוא הגיע אלינו למבחן מקיף!

בגרסה זו השינויים המשמעותיים ביותר נוגעים בהספק ובביצועי הרכב, ולא בוצעה פה "מתיחת פנים" עיצובית. הגרסה שנראה בארץ נקראת Audi Q4 e-tron 45 והיא מגיעה אלינו בשתי אפשרויות מרכב: הקרוסאובר השגרתי שאנחנו מכירים (כמו הדגם אותו בחנו בעבר), או גרסת ספורטבק – השם של אודי ל"יענו קופה". גרסה זו גם מגיעה אלינו למבחן ברמת הגימור S-Line. במסגרת העדכון הרכב זוכה למנוע משופר, טווח חשמלי מוגדל, וכמה אביזרי נוחות ובטיחות חדשים.

המכונית הזאת מתחרה בדגמים חשמליים אחרים בסגמנט, כמו ג'נסיס GV60 או מרצדס EQA. בואו נראה מה היא מציעה.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

אודי Q4 איטרון המעודכנת (צילום: פלאג מג)
אודי Q4 איטרון המעודכנת (צילום: פלאג מג)

עיצוב אודי Q4 איטרון 2024

כאמור, זו תצורת הספורטבק של ה-Q4 איטרון, והרכב שקיבלנו הוא מרמת הגימור הבכירה S-line. העיצוב של הדגם אסרטיבי וסולידי. במבט ראשון לא בהכרח קולטים שמדובר ברכב חשמלי. גם מבפנים הוא מעוצב באופן מאוד רגוע, ונדבר על זה עוד מעט. תצורת הקופה בהחלט מוסיפה ואהבתי את העיצוב של דגם זה הרבה יותר מהדגם הקלאסי בתצורת הקרוסאובר השגרתית.

לרכב יש פנסי LED קדמיים ואחוריים, ג'אנטים שמשתלבים היטב בעיצוב החיצוני, חלונות אחוריים מושחרים, ספוילר אחורי ואלמנטים מעניינים נוספים. המראות החיצוניות מגיעות בצבע הרכב, והן מתכווננות, מתכהות ומתקפלות חשמלית – וכוללות גם חימום וזיכרונות.

מלפנים יש גריל קדמי אטום, שעליו ממוקם לוגו המותג. כמו בדגם היוצא, זה לא סתם לוגו, אלא הרדאר שמהווה חלק ממערכות הבטיחות של הדגם. תוספת נחמדה היא תאורת הכניסה החמודה, עם טקסט ה-e-tron. אני רואה את זה כל הזמן, בהמון דגמים, וזה תמיד נחמד להיתקל בזה שוב.

לסיכום, בסך הכל בצד העיצובי ה-Q4 לא שונה כמעט בכלל מהדגם קודם לעדכון, אבל הצביעה, רמת הגימור S-Line, הג'אנטים והמראה הטיפוסי לאאודי ממשיכים את הקו שראינו בדגמים חשמליים אחרים – ולא פלא שבאאודי החליטו לעדכן רק את מה שנמצא מחוץ לשדה הראייה שלנו.

יצאנו להקיף את ישראל עם רכב חשמלי, וחזרנו כדי לספר!

אאודי Q4 איטרון במבט מהצד (צילום: פלאג מג)
מבט מהצד (צילום: פלאג מג)

אזור הנוסעים מלפנים ב-Audi Q4 E-tron

אודי Q4 איטרון החדשה מאובזרת בהגה ספורטיבי בצורת משושה שממש אהבתי, לוח שעונים דיגיטלי בגודל 10.25", מסך מולטימדיה בגודל 10.1", בקרת אקלים מפוצלת תלת-אזורית (עם כפתורי שליטה פיזיים! ושני פתחי מיזוג ענקיים גם לנוסע), פתיחה חכמה ללא מפתח, מראה אמצעית מתכהה אוטומטית, שמשה קדמית מבודדת חום, וסאנרוף נפתח עם וילון חשמלי. הדגם מאובזר כסטנדרט במערכת השמע של Audi לה 8 רמקולים. מערכת הסאונד היוקרתית של Sonos מוצעת בדגם כחלק מחבילת ה-Tech Pack.

תוכלו לרכוש בנוסף את חבילת האיבזור הנוסף Tech Pack, אשר מוסיפה איבזור רב נוסף כמו תצוגה עילית, מצלמות 360 מעלות, מערכת ניווט מקורית של היצרן, מערכת שמע של סונוס עם 10 רמקולים, ועוד. רכב המבחן שבחנתי לא צויד בחבילה הזו, אך התנסיתי בה בגרסה הקודמת של ה-Q4 איטרון.

מבט לתוך הרכב
מבט לתוך הרכב

חוויית המשתמש בתא הנהג והנוסעים

מושבי הרכב מצוינים, וכעת כשסיימנו עם צרות משבר השבבים – שני המושבים הקדמיים מתכווננים חשמלית, וכוללים גם תמיכה לגב התחתון! למושב הנהג יש גם 2 זיכרונות. המושבים נוחים מאוד, גבוהים בול במידה הנכונה, ואני מאוד מרוצה מהם. אני גם אוהבת את זה שהחגורה מתהדקת אוטומטית כשמתחילים לנסוע, וכבר הרבה זמן שלא בחנתי רכב עם הפונקציה הזו. לאוטו יש פתיחה וכניסה חכמה ללא מפתח, והוא נדלק כשמתיישבים באוטו ומקישים את הקוד בקודן. זה ממש נוח בעיני ודומה לדגמים האחרים שבחנתי.

לדגם יש ממשק אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי חוטי שמתחבר בקלות ובמהירות ועובד מעולה. בנוסף, יש גם הרבה אזורי אחסון ברכב, והמשענת המרכזית מצוינת. שדה ראייה רחב מאוד והדשבורד מוארך מאוד, מה שיוצר אווירה נעימה של ישיבה בפנים הרכב עם המון מקום.

תא הנהג והנוסעים מלפנים
תא הנהג והנוסעים מלפנים

אזור הנוסעים מאחור

יש המון מרווח לנוסעים מאחור, ורצפה כמעט שטוחה לחלוטין שתורמת עוד יותר לחלל הפנימי המרווח. תמצאו מאחור תאורת קריאה לנוסעים, משענת מרכזית עם מקום לשתי כוסות, פתחי מיזוג נפרדים בגב הקונסולה המרכזית (עם לחצני שליטה בטמפרטורה), ידיות ו-ווי תלייה, מעט שטחי אחסון נוספים (כולל מקום לספל או לבקבוק בדלתות) ועוד. משום מה לא היו שטחי אחסון מאחורי הכיסאות הקדמיים, והיו חסרים לי שקעי USB לטעינה גם לנוסעים מאחור, אבל יכול להיות שזה עוד סימפטום של משבר השבבים.

אזור הנוסעים מאחור
אזור הנוסעים מאחור

תא המטען של אאודי Q4 איטרון וכושר גרירה

תא המטען כאן נפתח ונסגר חשמלית – גם באמצעות לחיצה כפולה על השלט, גם באמצעות מחוות רגל ("דוושה וירטואלית") וגם דרך הכפתור שמתחת לתא המטען. הפתיחה שלו שקטה מאוד ויעילה. יש לו סף העמסה יחסית גבוה, הוא שטוח ורחב, ויש לו נפח אחסון יפה מאוד למרות(!) שמדובר בדגם קופה. בנוסף יש פה גם תאורה, מתלה, וויי קשירה – ומגירה תחתונה לאחסון כבל או ערכת ניפוח. נפח תא המטען הוא 520 ליטר, ועד 1,490 ליטר בעת קיפול המושבים האחוריים.

לדגם יש כושר גרירה מירבי של 750 ק"ג ללא בלמים, ועד 1,000 ק"ג עם בלמים.

תא המטען של אאודי Q4 איטרון המעודכנת (צילום: פלאג מג)
תא המטען (צילום: פלאג מג)

מנוע

ה-Q4 החדשה מגיעה לישראל עם מערכת הינע אחת, גם בגרסת ההאצ'בק וגם בגרסת הספורטבק שלקחתי למבחן. במסגרתה, היא מצוידת במנוע חשמלי בהספק של 285 כוחות סוס שמניע את הגלגלים האחוריים. גרסאות ההנעה הכפולה לא מגיעות ארצה נכון לזמן המבחן, ובגזרת ההינע – מדובר בשדרוג לעומת הדגם מהעבר, לו היו 204 כוחות סוס.

לרכב יכולת האצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-6.6 שניות בגרסת הספורטבק, ו-6.7 שניות בגרסת ההאצ'בק – לעומת 8.5 שניות בדגם היוצא. גם כאן, מדובר בשינוי משמעותי.

להרחבה בנושאים אלו – מומלץ לעיין במדריך רכב חשמלי

אאודי Q4 החשמלית 2024 (צילום: פלאג מג)
אאודי Q4 החשמלית 2024 (צילום: פלאג מג)

הפלטפורמה

הפלטפורמה בה עושה שימוש אאודי Q4 החשמלי זהה לדגמי הקונצרן האחרים אשר נבחנו אצלנו – פולקסווגן ID.4, סקודה אניאק, סקודה אניאק קופה ועוד. השימוש בפלטפורמה חשמלית ייעודית מאפשר חלק גדול מהיתרונות אותם ראינו בתוך הרכב, ועוד על הנושא תוכלו לקרוא במדריך שלנו – ההבדלים בין פלטפורמה משותפת לפיתוח ייעודי.

אודי Q4 החשמלית המעודכנת (צילום: פלאג מג)
אודי Q4 החשמלית המעודכנת (צילום: פלאג מג)

מערכת חשמלית וטווח נסיעה במבחן

לאודי Q4 החדשה יש את אותה הסוללה של הדגם הקודם, בגודל 77 קוט"ש נטו (שהם 82 קוט"ש ברוטו), שכעת מגיעה עם טווח נסיעה מקסימלי משופר – 525 ק"מ.

הדגם תומך בטעינה ביתית בקצב של עד 11 קילוואט, וטעינה מהירה בקצב של עד 135 קילוואט. בנוסף לכך, תוכלו להגביל את רמת הטעינה של הסוללה ב-Q4 e-tron 45 ל-80%, על מנת להאריך את חייה. בקצב זה ובעמדה תומכת, תוכלו לטעון את הרכב בעמדה מהירה מ-10% ל-80% בפחות מחצי שעה. טעינה ביתית תארוך כאן מ-0 מוחלט ל-100% סדר גודל של קצת יותר מ-8 שעות.

שקע הטעינה של אאודי Q4 החשמלית (צילום: פלאג מג)
שקע הטעינה של אאודי Q4 החשמלית (צילום: פלאג מג)

לרכב יש לא פחות מ-6 מצבי רגנרציה שונים – אשר חלקם גם נשלטים ממנופים על גבי ההגה, בדיוק כמו שאני אוהבת. יש לו מצב של אפס רגנרציה, מצב אוטומטי, ו-3 מצבי בחירה בעוצמות משתנות. ובואו לא נשכח את במצב האחד בו תקבלו רגנרציה מקסימלית, שהוא מצב ה-B, והוא הכי קרוב שיש לנו ברכב לנהיגה בדוושה אחת.

בנוסף, יש גם את מצבי "Efficancy Mode" ו-"Range Mode", שמיועדים לשימוש במקרים בהם אתם חוששים שאין לכם מספיק חשמל לנסיעה הארוכה. המצב הזה שם את המזגן על מצב ECO, מגביל את המהירות ל-90 קמ"ש ועוד – הכל במטרה להגיע לאן שצריך עם מינימום צריכת חשמל.

במהלך המבחן, אנחנו השגנו טווח נסיעה של 478 ק"מ. ברכב הזה יש המון אפשרויות רגנרציה ואת אפשרות החיסכון בחשמל שהזכרנו מקודם, אז מאוד קל להשיג בו טווחים יפים. מנגד, יש לו הספק גדול ומאוד מהנה לנהוג בו – אז אתם עלולים להוציא גם טווחים הרבה יותר קטנים. כרגיל, הכל תלוי באופי הנהיגה שלכם, וכמה אתם מכירים את הרכב. ככל שתכירו ותנהגו בו יותר זמן, כך התוצאות יהיו טובות יותר.

להרחבה לגבי מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

אאודי Q4 איטרון המעודכנת (צילום: פלאג מג)
אאודי Q4 איטרון המעודכנת (צילום: פלאג מג)

בטיחות ומערכות עזר

הרכב קיבל 5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק של היורו NCAP. בין מערכות הבטיחות תמצאו התרעת התנגשות מלפנים ומאחור, סיוע בשמירה על נתיב, קרוז קונטרול אדפטיבי, אזהרת רכב בשטח מת, סיוע במעבר בין נתיבים, 7 כריות אוויר, אזהרה בעת פתיחת דלתות, התרעת ערנות נהג, מצלמת רוורס, תאורה גבוהה חכמה שמונעת סינוור, חיישנים היקפיים וסיוע בחנייה.

אהבתי את זה שבקרת השיוט האדפטיבית מזהה כשיוצאים לעקיפה ומתאימה בעצמה את המהירות של הרכב. בנוסף, וכמו בשאר הדגמים בפלטפורמה, אזהרת הרכב בשטח מת ממוקמת על החלק החיצוני של המראה ולא בחיישן שיושב על הזכוכית שבתוכה. זה מאוד קריא ונוח ועדיף בעיניי על המנגנונים המוטמעים בתוך המראה עצמה, מה שגם, ככל הנראה, מייקר בצורה מאוד משמעותית את עלות החלפת החלק במקרה של שבר.

אודי Q4 חשמלית 2024 (צילום: פלאג מג)
(צילום: פלאג מג)

איך אאודי Q4 החשמלית נוסעת?

ב-Q4 איטרון תוכלו לבחור בין 5 מצבי נהיגה, כולל מצב אינדיבידואל. הם נשלטים דרך בורר מצבי נהיגה שנמצא על גבי הקונסולה המרכזית ובמערכת המולטימדיה, וההבדל ביניהם מורגש. מצב Audi Drive Select מאפשרת לכם לכוון את מאפייני הרכב בהתאם לרצונו ולהגדיר את מאפייני הסוללה, עוצמת הסיוע החשמלי בהגה ועוד.

זה תענוג לנהוג ברכב, הוא מאיץ במהירות והמנוע שלו חזק – ואל תשכחו שמדובר גם בהנעה אחורית, שתורמת לחוויית הנהיגה. בולמי הרכב מכוילים היטב ונמצאים בדיוק ב-"sweetspot" שבין ספורטיבי לנוח, מה שהופך אותם למתאימים ביותר למידות והיכולות של הרכב.

הרכב שקט בטירוף בנסיעה, ויש לו בידוד רעשים מצוין, גם מבחינת רעשי רוח וגם מבחינת רעשי כביש. וכיאה לרכב חשמלי, אתם כמובן לא תשמעו שום רעשי מנוע. באמת שקשה להעביר עד כמה הרכב שקט דרך הכתבה או כתבת הווידאו, וכאן ההמלצה שלי מאוד פשוטה – סעו עליו ותראו בעצמכם. כל מהירות חוקית בישראל תשאיר את תא הנוסעים שקט ומבודד היטב מכל הרעשים בחוץ.

גם מערכות הבטיחות והסיוע בנהיגה מתפקדות טוב במהלך הנסיעה. הקרוז קונטרול האדפטיבי עובד מצוין, והוא נשלט דרך ידית שממוקמת מאחורי ההגה.

אאודי Q4 איטרון חשמלית (צילום: פלאג מג)
אאודי Q4 איטרון חשמלית (צילום: פלאג מג)

מחיר אודי Q4 איטרון 2024

נכון לזמן ביצוע המבחן, מחירו של רכב המבחן, אודי Q4 חשמלי ברמת הגימור ספורטבק, הוא 346 אלף ש"ח. זאת כאשר מחירה ההתחלתי של אודי Q4 החשמלית הוא 320 אלף ש"ח. ישנה גם חבילת ה-Tech Pack שעלותה 28 אלף שקלים, והיא כאמור מוסיפה מספר פיצ'רים כמו מערכת רמקולים משודרגת, תצוגה עילית ועוד. וכרגיל, לעלות זו מתווספת אגרת רישוי, בסך 567 ש"ח נכון לרגע זה.

אאודי Q4 חשמלית (צילום: פלאג מג)
(צילום: פלאג מג)

סיכום ביקורת רכב Audi Q4 E-tron

אאודי Q4 איטרון לא עברה שום שדרוג עיצובי בין הדגם הקודם לדגם הנוכחי. אבל הטאצ'-אפים שהיא קיבלה, בעיקר במערכת ההינע, הופכים אותה לשחקנית משמעותית אף יותר בשוק הנוכחי. הדגם בעל 204 כוחות הסוס התקשה מאוד לעמוד בתחרות מהמזרח הרחוק ובצרות הצרורות שגרם משבר השבבים לקונצרן פולקסווגן, אך נראה שהנושא הזה נמצא מאחור – וכעת אודי חזרה במלוא הכוח לגזרת הקרוסאוברים החשמליים הרותחת, גם בארץ. מדובר ברכב יוקרה חשמלי עם טווח טוב מאוד, אבזור עשיר, נוחות נסיעה פנטסטית (לדעתי אפילו טובה מהדגם הקודם) וחבילה שעושה עבודה מאוד טובה בכל פרמטר שנבחן.

אאודי Q4 איטרון 2024 בפחות מדקה – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

רוצים להתייעץ לגבי דגמי אודי, או לספר על החוויה האישית שלכם? פרסמו פוסט בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חדשים.

אאודי Q4 החשמלית 2024 (צילום: פלאג מג)
אאודי Q4 החשמלית 2024 ביקורת רכב (צילום: פלאג מג)

מפרט טכני של אודי Q4 איטרון 2024

הספק המנוע של רכב המבחן: 285 כ"ס, הנעה אחורית

גודל סוללה: 82 קוט"ש

קצב טעינה מקסימלי בטעינה ביתית: 11 קילו וואט

קצב טעינה מקסימלי בטעינה מהירה: 135 קילו וואט

זמן טעינה ביתית: כ-8 שעות

זמן טעינה מהירה: מ-10% ל-80% בפחות מ-30 דקות

טווח מוצהר של רכב המבחן: 525 ק"מ בטעינה אחת

טווח נסיעה במבחן: 478 ק"מ בטעינה אחת

מחיר רכב המבחן (גרסת הספורטבק): 346 אלף ש"ח

מחיר אודי Q4 התחלתי: 320 אלף ש"ח

שגרת טיפולים: כל 15,000 ק"מ, או כל שנה (לפי המוקדם מביניהם)

אחריות: שנתיים או 100,000 ק"מ על הרכב (ניתן להוסיף שנת אחריות שלישית בתשלום), 8 שנים או 150,000 ק"מ על הסוללה (לפי המוקדם מביניהם).

שירות: רשת מרכזי השירות של צ'מפיון מוטורס הפזורים ברחבי הארץ

[מחיר הרכב, תנאי האחריות והמפרט שלו נכונים לרגע כתיבת המבחן, ויכולים להשתנות בפועל]

אאודי Q4 חשמלית (צילום: פלאג מג)
Audi Q4 E-tron (צילום: פלאג מג)