ניסיונות בודדים היו ליבואנים אמיצים לייבא ארצה כלי רכב סיניים. לא כאלו של מותגים מוכרים שמיוצרים בסין, אלא מותגים שבשביל תושבי ישראל עלומי שם – ומקורם במדינה המאוכלסת בעולם. כל עוד עולם הבנזין שלט בשוק הרכב הישראלי ביד רמה, הניסיונות המועטים האלו העלו חרס ונגמרו במפח נפש לכל המעורבים בדבר, אבל היצרניות הסיניות כפו על אירופה – וגם על ישראל – הזדמנות שנייה, בחסות המהפכה החשמלית.
בחנו כאן במגזין לא מעט כלי רכב סיניים, ואותם הרשמים שהיו רלוונטים לפני 10 שנים ויותר הם נחלת העבר הרחוק. יחד עם זאת, נהוג עדיין להבדיל רכבים על פי מדינות או יבשות המוצא שלהם, כשלכל יבשת או מדינה מאפיינים שהיא שמה לפני הכל: היפנים למשל הולכים על אמינות קודם כל, ואז נדבר על נוחות נסיעה, בידוד רעשים וכך הלאה. האירופאים מאוד אוהבים לספק לכם רכבים נוחים אבל האמינות לא תמיד בשמים. הקוריאנים ניסו לשלב הכל מכל העולמות וזה גם עובד לא רע. האמריקאים – הם בכלל בפלנטה משלהם, אבל זו פלנטה ממש מגניבה.והסינים? הסינים עשו עבודה מאוד טובה בכל אחד ואחד מהרכבים שנבחנו עד כה בפלאג מג. ואז הגיעה ה-BYD ATTO 3…
מי זו בכלל BYD?
השם BYD הוא ראשי תיבות – Build Your Dreams (בעברית – בנו את חלומותיכם) וכבר הוא חריג יחסית בנוף הסיני, היכן שמילים עם תרגום של "הצלחה", "שמיימי", "כבוד גדול" וכדומה הרבה נבחרות לעיתים כשמות הדגמים או היצרנים. השם הוא הדבר הראשון ב-BYD ששונה מהתחרות מבית, אבל ממש לא האחרון – וגם כשמסתכלים על ההיסטוריה הקרובה של החברה רואים שב-BYD עושים דברים קצת אחרת.
החברה הוקמה ב-2003 והיא מייצרת כמעט כל כלי רכב שעולה בדעתכם: מכוניות, אוטובוסים, משאיות, מסחריות וכו'. בשנים האחרונות החברה מתמקדת בתחום החשמלי ובהחלט ייתכן שנתקלתם פה ושם באוטובוסים חשמליים מתוצרתה שנעים כבר כיום בכבישי ישראל, כאשר בשנה האחרונה החברה התכוננה לכניסה מאסיבית לאירופה בגזרת מכוניות הנוסעים – כניסה שמתחילה דרך ישראל.
BYD ATTO 3
ה-BYD אטו 3 היא הנציגה של החברה בגזרת הקרוסאוברים החשמליים הקטנים. האטו 3 שמגיעה ארצה היא הדור השני של הדגם, והחל מאפריל 2022 הדגם הזה מיוצר בגרסה חשמלית בלבד בכל רכבי העולם – כשבשוק האירופאי הדגם אומנם מתקרא אטו 3 אך בסין ובשווקים אחרים במזרח הוא נקרא BYD YUAN – ע"ש שושלת סינית מימי הביניים.
דגם זה הוא הראשון לנחות בישראל אחרי השקת BYD בישראל שנערכה לפני מספר חודשים וגם הנגיש ביותר מבחינת מחירו: ה-BYD האן הספורטיבית והמגניבה למראה וה-BYD טאנג בעלת שבעת המקומות, שתיהן חשמליות, יקרות יותר ונכון לכתיבת שורות אלו עדיין לא זמינות במלאי באופן נרחב כמו האטו 3 – שאחד הייתרונות העיקריים שלה בהגעתה ארצה, עוד לפני המבחן הזה או כל מבחן אחר שנערך לה – הוא העובדה שהרכב הזה זמין באופן מיידי, ובכמויות גדולות – לכל מי שמעוניין: לקוחות פרטיים, חברות, ליסינג ועוד.
עיצוב
הדבר הראשון שקצת גורם לנו לחשוב על ה-BYD אטו 3 כרכב סיני שהולך מאוד רחוק בשביל האירופאיים, הוא העיצוב. קשה לשים את היד על משהו ספציפי וקונקרטי, אבל לסינים ישנה מעין שפה עיצובית כזו שאפשר לומר כאחת שלא ממש מעיזה. היא טיפה מובחנת, אבל לא בולטת לעין באופן חריג כמו רכבים איטלקיים, היא סולידית אבל לא סולידית עד כדי כך שלא תשימו לב מה עומד לפניכם. איך שהוא, האטו 3 מצליח לעמוד בדיוק על גבולות הגזרה האלו:
המכונית הזאת לא מכילה את אותו המאפיין הכללי של עיצוב סיני, והיא נראית מודרנית וכמעט אירופאית למראה: הלוגו הגדול מלפנים, צידי הרכב שנראים גם כן מעולה, ג'אנטים מאוד יפים וגם החלק האחורי שהושקעה בו מידה נאה של מחשבה (ועדיין יש לא מעט חובבי רכב חשמלי שטוענים שאחורייה של ה-ATTO 3 מזכירים להם באופן מחשיד את המרצדס EQA).
זה לא עיצוב מעיף-פונים, זה לא עיצוב אפרורי, ואני חייב להרים לאנשי היבואנית על בחירת הצבעים לרכבי המבחן: הצבע הכחול של האטו 3 שקיבלנו נראה מיליון דולר (גם רכב המבחן הקודם שקיבלנו מהחבר'ה האלו – הסקודה אניאק – הגיע בצביעה כחולה יפיפיה) והרכב בכללותו אומנם מעוצב במידה טיפ טיפה פושרת לטעמי, כאשר הצבע מוסיף הרבה מאוד לבלילה הזו.
פנים הרכב, אזור הנוסעים מאחור ותא המטען
אפשר להגיד על הרבה דברים ב-BYD ATTO3 שהם נוטים מאוד לכיוון האירופאי, אבל אתם לא יכולים להגיד את זה לגבי החלק הפנימי. ממש ממש ממש ממש לא. כאשר נכנסים פנימה, ה-BYD אטו 3 חושפת בפנינו סביבת נוסעים עם עיצוב סופר נועז וחריג – כבר בדלתות יש לנו שילוב של גומיות אדומות בולטות מאוד למראה, פתחי המיזוג מעוצבים בצורה ממש יחודית (ופחות שימושיים למרבה הצער), המושבים הספורטיביים נראים נהדר ונוחים להפליא וכל סביבת הנהג יושבת בול: מבחוץ היה קצת פושר, אבל מבפנים – לדעתי הסינים התעלו על עצמם. זה אפילו לא נראה מצועצע כמו שקורה לפעמים – זה נראה מגניב, אגרסיבי, ספורטיבי והנגיעות האדומות שפזורות ברחבי תא הנוסעים ממש כיפיות.
זוג המושבים הקדמיים של האטו 3 מתכווננים חשמלית כאשר למושב הנהג יש פונקציית כיוון לגובה. יש להם חימום אבל אין להם למרבה הצער קירור, וגם הפעלת החימום מתבצעת – בדיוק כמו שאנחנו מאוד לא אוהבים – דרך מערכת המולטימדיה, שם באופן כללי נשלטות רובן המוחלט של פונקציות מערכת המיזוג. לגבי מערכת המיזוג נשמעו מספר פעמים תלונות – תלונות שתוקנו ע"י עדכון תוכנה, ובמהלך המבחן לא שמנו לב להתנהלות חריגה של מערכת המיזוג.
מיקום פתחי המיזוג המרכזיים מעט משונה – וזה קורה בגלל מסך המולטימדיה העצום. נכון לכתיבת שורות אלו הוא לא ממש שימש אותי במהלך המבחן – כי ברכב אין אנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי. אבל: מהיבואנית שלמה מוטורס נמסר כי האטו 3 צפויה לקבל אנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי כבר במהלך הרבעון הראשון של שנת 2023, בעדכון OTA (על כך בהמשך). נוסף על כך – בימים האחרונים לפני העלאת המבחן לאתר, החלו לצוץ דיווחים בקבוצות בפייסבוק כי לקוחות קיבלו עם שליח דונגל שסופק להם ע"י שלמה מוטורס בכדי שעד שיגיע העדכון, הם יוכלו לעשות שימוש באנדרואיד אוטו ובאפל קאר פליי בכ"ז. למסך המולטימדיה הזה פונקציה מגניבה, שמרגישה לי קצת יותר כמו גימיק – אפשר להפוך אותו ב-90 מעלות ממצב 16:9 למצב 9:16. בהתחשב בכך שאין כרגע אנדרואיד אוטו ברכב, מרגיש לי שהשימושיות העיקרית של הפוקנציה הזו תהיה יעילה בצפייה בסרטוני SHORTS ביוטיוב…
גם מאחור אנחנו רואים את אותו העיצוב האגרסיבי והמגניב, ויש לנו כאן זוג פתחי מיזוג לצד חיבורי USB – אחד רגיל ואחד טייפ C (בדיוק כפי שקורה מלפנים). ישנה גם משענת אמצעית, וסאן רוף שנמתח עד למאחורי משענות הראש של המושבים האחוריים. גם מאחור, המושבים נוחים מאוד ובאופן מפתיע יש גם הרבה מרווח לראש. למעשה, ה-BYD ATTO 3 נמצאת בנקודה מאוד מאוד יחודית: היא מעוצבת מגניב, אבל גם מספקת מרחב מצויין לנוסעים מאחור – משהו שמאוד קשה להשיג בקרוסאוברים קטנים בהם היא הגיעה להתחרות, וזו בהחלט נקודה חשובה לזכותה.
תא המטען של ה-BYD ATTO 3 סביר בגודלו בהחלט – 440 ליטרים – ומתחת לרצפת תא המטען, כמקובל בסגמנט, ישנה מגירה לאחסון כבליאדה. יש כאן וויי קשירה ותאורה אבל לא תמצאו כאן שקע 12V, כאשר ה-קטע המגניב של תא המטען הוא פיצ'ר מגניב שראינו כבר גם בסיטרואן C4 החשמלית וגם בפיג'ו 2008 החשמלית: בקצהו של תא המטען הקרוב למושבים ישנם שני מדפונים – שמאפשרים לנו להנמיך את הרצפה עוד קצת ובכך לקבל נפח נוסף.
אבל הדבר הכי נחמד בתא המטען של ה-BYD ATTO3 הוא הפתיחה החשמלית! כפתור, שלט או לחצן בדלת – כולם יפתחו את הדלת באופן חשמלי, וככל שזכור לי – ה-BYD אטו 3 הוא היחיד בגזרה זו של קרוסאוברים קטנים (סיניים או אירופאיים כאחד) שמגיע עם אפשרות שכזו כבר מהיצרן. לא הכרחי, לא קריטי – אבל נוח מאוד ושימושי לעיתים קרובות.
אפליקציה, עדכוני OTA וכרטיס NFC
אחד הדברים שהבדילו את ה-BYD ATTO 3 בעיניי באופן הניכר ביותר מהיצרניות הסיניות האחרות בישראל, וקירבו אותו מאוד למחוזות טסלאיים, הוא העובדה שהרכב נוטה מאוד לכיוון הממוחשב בכל הויתו. האטו 3 מגיע עם סים נתונים, ומאפשר עדכוני תוכנה מרחוק (OTA – Over the Air Updates) כך שלא צריך להגיע למוסך בשביל כל פיפס קטן – ע"ע התלונות על מערכת המיזוג שתוקנו באמצעות עדכון פשוט וזריז.
זאת ועוד – לאטו 3 ישנה גם אפליקציה שניתן באמצעותה לא רק לקבל נתונים כלליים על הרכב אלא הלכה למעשה לשלוט בחלק מהפונקציות: מיזוג מקדים, הפעלת חימום במושבים, פתיחה או סגירה של החלונות ועוד. למרבה הצער, ולמרות שהאטו 3 הוא הנציג הראשון שמגיע אלינו למבחן עם אפליקציה מאז ה-DS4 פלאג אין, לא התנסנו בה באופן ישיר כי תהליך ההרשמה אורך זמן רב ומבחן הדרכים שאנחנו מבצעים מוגבל מאוד בזמן.
אפשרות טכנולוגית מגניבה נוספת היא כרטיס NFC שמקבלים עם הרכב, אשר מאפשר לכם לעשות בו שימוש מלא ורגיל לחלוטין – בדיוק כמו המפתח. בתור מי ששונא צרורות מפתחות, התבאסתי לאללה כשלא קיבלתי גישה גם לכרטיס ה-NFC הזה – כי היה יכול להיות ממש מגניב להכנס לרכב באמצעות הקשה של הארנק על גבי המראה השמאלית.
יחידת הינע
ה-BYD ATTO 3 מצוייד במנוע חשמלי שמניע את הגלגלים הקדמיים ולו הספק של 204 כוחות סוס. אם המספר הזה מוכר לכם, זה לא במקרה: הספק הזהב של החשמליות מצוי ברכבים רבים שנמכרים בישראל: סקייוול ET5, מרצדס EQV, סקודה אניאק – ואפילו המתחרה הגדולה מאוד מבית: ג'ילי ג'יאומטרי C. המנוע הספציפי הוא אומנם לא אותו המנוע בכל הדגמים – אך ההספק כן.
ברכב במימדים של ה-BYD ATTO 3, הספק שכזה הוא ברכה – הוא מספיק לכל מה שאנחנו רוצים לעשות עם הרכב בכל מהירות חוקית (ולכאורה גם מעל). יש לו דיי והותר כוח לכל דבר שנבחר לעשות, אך דבר אחד שקשור למנוע כן קצת ביאס אותנו: תא המנוע נראה ריק מעט, מספיק ריק בכדי לדחוף שם אולי אזור אחסון קטנטן דוגמת זה שקיים ביונדאי איוניק 5 או בטסלה מודל 3. שאלו יהיו הצרות שלנו…
סוללת ה-BLADE
האטו 3 מגיעה עם סוללה בגודל של 60.5 קוט"ש, ואם חיפשתם קצת מידע על הדגם הזה – בוודאי נתקלתם בשם "סוללות BLADE". אלו הן סוללות פרי פיתוחה של BYD, עם יכולת בטיחותית משמעותית שגרמה אפילו לטסלה הגדולה להתעניין בהן במטרה להטמיע אותן בעתיד באחד מדגמי הטסלה מודל Y שמיוצרים בגרמניה. כלל דגמי BYD מגיעים עם סוללות אלו.
העניין הוא כזה: סוללה של רכב חשמלי אטומה לחלוטין לכל המתרחש בחוץ. אם חלילה וחס נוצרת חדירה כלשהי לסוללה – בין אם בתאונה ובין אם בבדיקה מכוונת, הריאקציה הכימית שנוצרת גורמת לסוללה להתחיל לעלות באש וברוב המקרים המוחלט לא ניתן לעשות כלום עד שהשריפה מסתיימת מעצמה. ייתרונן הגדול של סוללות ה-BLADE הוא שחדירה של המעטפת החיצונית של הסוללה לא גורמת לשריפה "אלימה" ובלתי נשלטת. זה יתרון בטיחותי בעיקרו, ואנו נאחל שאף אחד מכם לעולם לא יצתרך לבחון אותו במציאות.
להרחבה בנושא גודל סוללה, קצב טעינה ועוד – מומלץ לעיין במילון המונחים החשמלי ובמדריך לעמדות טעינה
מערכת טעינה, רגנרציה, טווח במבחן
בדומה ליישור הקו הסיני שהתבצע בשנה האחרונה בנושא, גם ה-BYD אטו3 מגיעה עם יכולות טעינה ביתיות של עד 11 קילו וואט. משמעות הדבר היא שטעינה מלאה של הסוללה, מאפס ל-100% בעמדה ביתית, יארכו סדר גודל של 5 וחצי שעות. הטעינה עצמה מתבצעת דרך שקע שממוקם מעל לגלגל הקדמי שמאלי, ושימו לב רבותיי! ל-BYD ATTO 3, שמגיעה מסין, יש שקע טעינה מואר! פיצ'ר חסר תקדים ברכב סיני, ממש ימות המשיח!
טעינה מהירה של ה-BYD ATTO3 מתבצעת בקצב מקסימלי של 88 קילו וואט, ובניסיון שלנו לטעון מ-19% ל-64% בעמדה תומכת הצלחנו לטעון את הטווח הזה בתוך סדר גודל של 23 דקות, נתון נהדר גם כן. פיצ'ר חסר תקדים נוסף ברכב סיני שכן קיים ב-BYD ATTO3 הוא העובדה שניתן לשלוט על הרגנרציה דרך כפתור שנמצא בקונסולה המרכזית: חסל סדר חיטוט אין סופי בתפריטים, כאן יש לנו כפתור פיזי ששולט על הרגנרציה! ברכב סיני! אבל אם עף לכם הפוני, תחזירו אותו בחזרה: ההבדל בין מצבי הרגנרציה כמעט ולא מורגש, ואני מקווה שהנושא יסודר באחד מעדכוני התוכנה הבאים.
אביזרי חובה לחשמלית החדשה שלכם!
בכל הנוגע לטווח, הנתון המוצהר עפ"י תקן ה-WLTP עומד על 420 קילומטרים עגולים, ואנחנו ראינו לא מעט ביקורת עד כה לגבי טענות כי הרכב לא עומד בנתון הזה ומגיע לאזור ה-300 וקצת קילומטרים. לא כל ביקורת שהרכב מקבל מדאיגה אותי אבל חששתי בגלל ריבוי הביקורות האלו – בעיקר בתקופה בה לא רבים קיבלו את הרכב לשימושם הפרטי.
אבל ה-BYD אטו 3 השתיקה את כל החששות שלי, כשהטווח אליו הגענו במבחן בפועל עמד על 374 ק"מ. לא השתמשנו הרבה במזגן, הרגנרציה הייתה על העוצמה המקסימלית לכל אורכו, ונסענו באופן שגרתי לחלוטין כאילו מדובר ברכב שבבעלותנו ולא ברכב מבחן (כפי שקורה רוב הזמן בכל המבחנים) והצלחנו להשיג את הנתון המאוד טוב הזה. בדומה למקרים רבים אחרים – גם כאן, יתכן שעדכון תוכנה עתידי ישפר במקצת את הטווחים שניתן להשיג.
קרוז קונטרול אדפטיבי ובטיחות
גם בגזרה זו אין הרבה תלונות ל-BYD אטו3. הקרוז קונטרול האדפטיבי כאן עובד מעולה וגם משתדל לא להיות מנומס באופן חריג, משהו שאנחנו לא רגילים אליו בעולם הרכב החשמלי בצורה כזאת – בטח לא במכונית שהגיעה ארצה ממש לא מזמן. התפעול נוח ופשוט דרך גלגל ההגה והמערכת עובדת מעולה – גם עם זיהוי תמורירם וגם עם זיהוי רכבים שלא נמצאים ישירות מולה.
בגזרת הבטיחות יש ל-BYD ATTO 3 את הקלף שהוא כנראה החזק ביותר בקטגוריה שלה וממדינת המוצא: היא הסינית היחידה כיום בישראל (פרט לאייוייז) שעברה מבחן ריסוק של ה-N-CAP, ולארק זאת – היא גם הסינית היחידה עד כה בישראל שקיבלה חמישה כוכבי בטיחות במבחן זה. קצת חבל שאין לנו פה תצוגת OBD של השטח המת (הרכב בהחלט יכול לעשות זאת עם מערכת ה-360 המעולה שלו), אבל את מרבית הדברים שאנחנו כן היינו רוצים לראות בגזרת הבטיחות ברכב ברמת המחיר הזאת – יש גם יש.
איך ה-BYD ATTO3 נוסעת?
כמו שאתם מבינים בנקודה זו – האטו 3 השאירה עליי רושם מעולה כל עוד עמדנו במקום ובכל הנוגע למערכת החשמלית, יחד עם נושא הטווח. נכון, הוא לא נמצא בסקלות הגבוהות יותר אבל הוא מעולה ברמת המחיר הזאת; השאלה המעניינת האחרונה שנותר לנו לענות עלייה הוא מה קורה כאשר עושים את המסע בדרך אל הטווח הזה, או כמו שאנחנו אוהבים לשאול – איך זה נוסע?
אז גם כאן – אין הרבה הפתעות. האטו 3 עושה עבודה טובה מאוד בנסיעה והמנוע עם הספק הזהב נותן עבודה מעולה. הרגנרציה קצת מבאסת, בידוד הרעשים טוב אך אינו מושלם (עיקר תשומת הלב לקחו המראות שרעשי רוח מגיעים מהן ביתר שאת בסביבות ה-80-85 קמ"ש וצפונה), יש קצת רעשי כביש – אבל ההתנהגות של הרכב בהקשר של בידוד הרעשים ממש בסדר.
הבולמים של האטו3 גם כן עושים עבודה טובה להפליא, ומצליחים למצוא את עצמם באופן מדוייק על הסוויט-ספוט שנמצא בין קשיחים מידי ולא נעימים לרכים מידי ומאבדי צפון. שימוש עירוני לא שבר לנו את הגב, וכניסה מהירה מעט יותר מידי לסיבוב לא אותתה לנו שממש עפנו על עצמנו והגזמנו – גם כאן, התחושה שונה מאוד ממה שהורגלנו אצל הסינים, בולמים רכים מאוד ברוב המקרים.
סיכום
את המבחן של הג'ילי ג'יאומטרי C סיימנו בזמנו עם האימרה – "כל טענה שיכולה להיות לי לרכב הזה מתגמדת כאשר מסתכלים על המחיר". המחיר של הג'יאומטרי C עלה מאז אומנם מספר לא מועט של פעמים, אך מה שהיה רלוונטי לג'יאומטרי C ב-2021 רלוונטי כעת ביתר שאת ל-BYD ATTO 3: אפשר להתלונן על רעשי הרוח, אפשר להתלונן שהטווח לא ממש תפור על כולם, אפשר להתלונן על העדרות (זמנית) של קישוריות לניידים, אפשר ואפשר ואפשר…
אבל השורה הסופית היא שכל התלונות האלו מחווירות ביחס למחיר, ולתמורה שמקבלים: יש כאן רכב סיני, שלא מתבייש בזה ולא מסתיר את זה – אבל מרגיש שהוא בהחלט יודע מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. הטווח שלו סביר בהחלט, האבזור שלו מצויין ואף מעט מעבר לכך, המחיר שלו סביר לקטגורייה שלו וביחס למתחרות – ובתחושה שלי באופן אישי הוא גם מספק תמורה מצויינת למחיר בהתחשב בכך.
יש לו ייתרונות רבים דוגמת עדכוני OTA, מסך מולטימדיה ענק שיהפוך להיות שימושי ביותר לאחר העדכון המדובר, תא מטען חשמלי, מרווח מצויין בפנים, מנוע חזק וגם עיצוב שיכול מצד אחד לשבת טוב על הרבה לקוחות פוטנציאליים אבל מצד שני גם להבדיל את עצמו היטב מהתחרות.
לדעתי, ולמרות שלא ביצעתי השוואה ישירה בינו ובין מי מהמתחרות הישירות שלו, ה-BYD ATTO3 בדרך לשליטה בטבלאות המכירות של הרכב החשמלי בישראל ובהחלט יכול להיות שהמכונית הזו היא מלכת הכביש החדשה של גזרת הרכב החשמלי. היא לא חפה מפגמים, אבל הרושם שנותר עליי לאחר המבחן מאוד ברור: יש פה רכב שהסינים בנו בצורה אחרת, ומי שרוכש אותו – ייתכן שמגיע לאולם התצוגה פשוט כי אין שום דבר אחר בשום מקום במלאי, אבל בוחר ומתקדם איתו בגלל מי שהוא ולא בגלל המצב בחוץ. והוא בהחלט רכב חשמלי מוצלח.
קבוצה קטנה קיבלה גישה למבחן הזה לפני כולם! רוצים גם? הצטרפו לקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג !
מה דעתכם על ה-BYD ATTO 3? בואו לדבר איתנו על זה בקבוצת הפייסבוק של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי!
אתם בטיקטוק? גם אנחנו! בואו לבקר אותנו בערוץ הטיקטוק של מגזין פלאג מג!
טכני:
גודל סוללה: 60.5 קוט"ש
הספק: 204 כ"ס, הנעה קדמית
טווח חשמלי במבחן הדרכים: 374 ק"מ
טעינה: עמדה ביתית / ציבורית – עד 11 קילו וואט, טעינה מהירה – עד 88 קילו וואט
שגרת טיפולים: כל 20,000 ק"מ או שנה, עפ"י הקודם מבינהם
מחיר רכב המבחן: 164,990 ש"ח, אגרת רישוי – 530 ש"ח, דגם הבסיס מתחיל מ-156,000 ש"ח
אחריות: ארבע שנים או 120,000 ק"מ על הרכב, 8 שנים או 200,000 ק"מ על הסוללה (לפי המוקדם מביניהם)
שירות: מרכזי השירות של שלמה מוטורס הפזורים ברחבי הארץ