חברת BYD החלה למכור את רכביה באירופה בשנת 2021, ועד 2025 היא מתכננת לשלש את חלקה בשוק היבשתי המדובר. שוק זה כולל כמובן גם את ישראל, שאולי תוכל לייבא רכבים ישירות מהמפעל האירופאי החדש של BYD, שנמצא כרגע בתהליכי הקמה מתקדמים ויפתח בהונגריה. גם אצלנו מרגישים את הניסיון של BYD להשתלט על השוק, וניתן לראות את המותג מככב בטבלאות מסירות הרכבים החודשיות בארץ. השנה צפוי לצאת לשוק האירופאי והישראלי הקרוסאובר החשמלי Seal U, זמן לא רב לאחר שהגיעה אלינו מכונית הסדאן החשמלית Seal.
עם כל הנאמר, חשוב לזכור שהמותג אינו מותג רכב חשמלי בלבד. הוא מעוניין להתחרות גם על נתח השוק של רכבי הבערה הפנימית, וחלק מההיצע החדש שלו כולל גם רכבי בנזין ופלאגאין. ובכל זאת, מה זה ה-e2, החשמלית החדשה והזולה של BYD? לפני כן, נדבר בקצרה על עוד חשמלית זולה של המותג.
רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם
הגרסה המעודכנת של BYD Seagull
בתחילת החודש נחשפה הגרסה החדשה של מכונית המיני החשמלית BYD Seagull. השחף נחשף לראשונה ב-2023, וכבר אז תומחר במחיר נמוך מהרגיל של כ-10,600 דולר. מדובר בעצם בגרסה מוקטנת של BYD דולפין, שמיועדת לנסיעה עירונית. הוא עוד לא הגיע לשווקים האירופאיים, ועדיין לא ידוע מתי יפרוש כנפיים ויעוף לישראל – אבל כעת הוא נמכר בסין בגרסת Honor Edition חדשה ב-3 רמות גימור שונות, במחיר התחלתי נמוך אף יותר של כ-9,700 דולר.
מבחינה טכנית, הוא מגיע עם אפשרות לבחירה בין שני גדלי סוללה – 30.08 ו-38.88 קוט"ש. הן מאפשרות טווח נסיעה מוצהר של 305 ו-405 ק"מ, בהתאמה, על פי התקן הסיני (הטווח בפועל ולפי תקן ה-WLTP צפוי להיות נמוך יותר).
מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!
12.5 אלף דולר בלבד: e2, החשמלית הזולה החדשה של BYD
וכעת נעבור למטרה שלשמה התכנסנו – זמן קצר אחרי חשיפת הגרסה החדשה של השחף, BYD חושפת חשמלית זולה נוספת – BYD e2 Honor Edition. גם הדגם הזה מבוסס על הפלטפורמה החשמלית הייעודית של המותג (e-Platform 3.0), ומגיע עם סוללת הבלייד המפורסמת.
החשמלית הזו תגיע בשתי רמות גימור, comfort ו-deluxe, במחיר התחלתי של 12,500 דולר. מבפנים, היא מגיעה עם לוח שעונים בגודל 8.8 אינץ', לצד מסך המולטימדיה הקלאסי של המותג בגודל 10.1 או 12.8 אינץ', בהתאם לרמת הגימור.
גם כאן תינתן בחירה בין שני גדלי סוללה (48 או 57.6 קוט"ש) שתאפשר לו טווח נסיעה מירבי של 420-510 ק"מ (בהתאם לרמת הגימור), לפי התקן הסיני. לצד הסוללה, יש לרכב מנוע חשמלי בודד בהספק 94 כ"ס.
ה-e2 בעצם מהווה גרסה מעודכנת של הדגם הקודם שנושא את אותו השם, שזכה לעיצוב פנימי וחיצוני חדש. נוסף לשינויים שציינתי למעלה, הוא כולל כעת גם גריל קדמי אטום ופנסים קדמיים חדשים. מבחינת המימדים חיצוניים, גודלו משתווה ל-EX30 של וולוו.
להרחבה לגבי המושגים האלו, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי
מה עוד BYD מתכננת?
נוסף לרצונה להשתלט על השוק האירופאי, ובמקביל להקמת המפעל החדש בהונגריה והייצור של דגמים זולים חדשים – BYD עושה גם כמה שינויים פנימיים. הפלטפורמה החשמלית 3.0 זכתה להצלחה, ורבים מרכבי המותג מבוססים עליה. כעת החברה עובדת על פלטפורמה חשמלית משופרת, שתיקרא e-Platform 4.0,
הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!
הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי
אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.
רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!
מעוניינים לדבר על רכבי BYD? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי