חברת DHL מגבירה את הקצב במעבר לשימוש באנרגיה ירוקה – וחותמת על עסקאת רכישה של 44 משאיות וולוו חשמליות

וולוו משאיות וחברת DHL מודיעות על עסקה של השנייה לרכישת 44 משאיות חשמליות של וולוו לשימוש חברת הלוגיסטיקה הענקית ברחבי אירופה
מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

וולוו משאיות, היא חטיבת המשאיות של היצרן השוודי המוכר (שחטיבת הרכבים הפרטיים שלו נמצאת בבעלויות זרות מזה שנים – ומ-2010 היא שייכת לג'ילי הסינית שאנחנו מכירים), מדווחת בימים האחרונים על עסקה גדולה נוספת במסגרתה החברה חתמה על הסכם רכישה של עשרות משאיות חשמליות, הפעם באירופה היבשתית ובבריטניה.

הדיווח האחרון שלנו בהקשר זה הגיע דווקא מארה"ב – שם ענקית השינוע הגלובלית Maersk דיווחה כי זו הזמינה מוולוו משאיות ארה"ב (שהיא הזרוע המקומית של וולוו משאיות "הרגילה") כ-110 ראשי גורר חשמליים מדגם VNR, וזמן לא רב קודם לכן – גם הדואר הנורווגי דיווח על רכישת עשרות דגמי וולוו חשמליים לעיבוי צי המשאיות מחלקות הדואר הסקנדינביות.

וולוו משאיות
(מתוך: אתר וולוו משאיות העולמי)

מי שמצטרפת למועדון היוקרתי ואקסקלוסיבי משהו של משאיות חשמליות כעת היא DHL, אשר הודיעה על סגירת עסקה לרכישת 44 משאיות חשמליות של וולוו מדגם FL – יחד עם מספר דגמי FM נוספים, שישמשו את הזרוע הבריטית של החברה במקביל לשימוש במספר נוסף של דגמי FM של וולוו לצורך שינוע בין מדינתי. דגמי ה-FL של וולוו הם הקטנים ביותר מבחינת משקל, ומשאיות אלו זמינות עד בין 12 עד ל-18 טונות של משקל כולל. מהלך זה צפוי לחסוך כ-225 אלף ליטרים של דיזל, לצד מעל ל-600 טונות של גזי CO2 אשר לא יפלטו לאטמוספירה בזכות המעבר.

וולוו משאיות
(מקור: אתר וולוו משאיות העולמי)

בהודעה לעיתונות של וולוו לא נמסרו הנתונים הטכניים של הוולוו FL אשר ימכרו ל-DHL, אך ניתן להניח בסבירות גבוהה כי אלו יהיו דומות מבחינת המפרט לדגמי ה-FL שנמסרו לדואר הנורווגי. כן ידוע לנו כי המשאיות החשמליות של וולוו באירופה מגיעות עם מטען שיכול לקבל טעינה מעמדה רגילה בקצב מקסימלי של 22 קילו וואט, או – בהזמנה מראש ובתוספת תשלום נכבדת – 43 קילו וואט, בעוד יכולות הטעינה המהירה נעות בטווחים של בין 150 ל-220 קילו וואט.

להרחבה בנושאי גודל סוללה, קצב טעינה ועוד – מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

וולוו משאיות
(מקור: אתר וולוו משאיות העולמי)

נושא הרכב הכבד החשמלי זוכה לצערנו לקצת פחות באזז מתחום הרכב הפרטי, ממספר סיבות: הראשונה היא עלויות גבוהות לאין שיעור לעומת משאיות דיזל מקבילות, השניה היא שימושיות מוגבלת (אם חשקה נפשכם במשאית דיזל של וולוו, אתם יכולים פחות או יותר לרכוש אחת ולהתאים אותה עם מרכב כאוות נפשיכם – בעוד במשאיות חשמליות המרכבים מגיעים על המשאית, ובדגמי ה-FL מדובר בעיקר בארגזי קירור או ארגזים יבשים), השלישית היא נושא הטווח המוגבל מאוד ולזה מתלווה הסיבה הרביעית – היא זמני טעינה ארוכים, גם בשימוש במטען מהיר.

וולוו משאיות
וולוו FM (מקור: אתר וולוו משאיות העולמי)

תחום הרכב הכבד החשמלי סובל מדשדוש דומה מאוד גם בישראל, כאשר הן הלקוחות והן היבואניות הגדולות לא רצות להכנס לענף בעיקר מהסיבות המצויינות לעיל. למרות הפוטנציאל האדיר לחיסכון בדלק, לשמירה על הסביבה ועלויות אחזקה נמוכות באופן דרמטי לצד אמינות גבוהה יותר – עלות הרכישה הגבוהה במיוחד מלכתחילה (משאית חשמלית יכולה לעלות פי 4 ומעלה ממשאית דיזל מקבילה) משאירות את האפשרות הזאת ריאלית רק למי שיש ברשותו כיס עמוק. יחד עם זאת, בהמשך השנה צפויה בישראל השקה של משאיות המימן של יונדאי, וייתכן מאוד שבניגוד לעולם הרכבים הפרטיים – דווקא תחום הינע המימן יהיה זה אשר ישלוט בעולם הרכב הכבד הישראלי.

בערוץ הטלגרם של מגזין פלאג מג תקבלו את כל החדשות הכי חמות לפני כולם!

וולוו משאיות
(מקור: אתר וולוו משאיות העולמי)