למרות שהייתה חלוצה בתחום ההיברידי ובתחום הפלאג אין, טויוטה נמצאת הרחק מאחור בכל הנוגע לעולם הרכב החשמלי. בעוד שבתחילת שנות ה-2000 הוצג בארה"ב הטויוטה ראב 4 החשמלי, שלא זכה להצלחה יתרה ונמכר בשני דורות ובכמות זעומה של אלפי יחידות בודדות, מאז ועד לסוף 2021 החברה קפאה על השמרים. או אז הציגו בחברה את החזון שלהם לעתיד החשמלי – המון דגמים חשמליים במהרה, כשהסנונית הראשונה היא הטויוטה bz4X – קרוסאובר חשמלי ראשון, על בסיס פלטפורמה יעודית, שפותח בשיתוף עם סובארו (התאום של סובארו בהקשר זה נקרא סובארו סולטרה). מגרסאות הפלאג אין של טויוטה אנחנו דווקא מאוד מתרשמים, ובחנו בעבר את הטויוטה ראב 4 פלאג אין – לצד הטויוטה פריוס פלאג אין של מגזין פלאג מג.

טויוטה אפילו הספיקה למסור מספר כלי רכב שכאלו ללקוחות בארצות הברית, עד שהגיע הריקול של הטויוטה bz4X. בעיית ברגים בג'אנט, שנראתה פשוטה יחסית לפתרון לעין בלתי מיומנת, הפכה לריקול חמור שבשיאו טויוטה גם הציעה למי שקיבל בארה"ב את הרכב לקבל את כספו בחזרה (בין השאר). בין לבין, בטויוטה חזרו להצהיר שלדעת הנהלת החברה – לא נראה שהביקוש לרכב חשמלי מוצדק מספיק בכדי להכנס בכל הכוח "לנישה" זו…

נעבור לצד השני של הגלובוס, אל המדינה המאוכלסת ביותר בעולם שהיא גם במקרה כזו שמככבת לא מעט בפלאג מג: סין. בארה"ב טויוטה שוברת את הראש מה לעשות עם הריקול, בישראל מאות מכוניות ממתינות לפתרון הריקול והלקוחות לא יודעים מה לעשות, אבל ככל שנלך מזרחה – נגלה שבסין המצב שונה לחלוטין. שם, בזכות רגולציה נוקשה של משרדי הממשל הסיני, נשחפה בימים האחרונים טויוטה קורולה חשמלית, שנקראת גם bz3.

במסגרת הרגולציה הסינית, דגמים חדשים שצריכים לצאת לשוק חייבים בהגשת כלל המסמכים והדרישות למשרד התעשיה והמודיעין הטכנולוגי – ואלו שקופים וזמינים לציבור הרכב. כך עיתונאי רכב זריזים מצליחים להשיג את המידע גם כן – והרי לכם התמונות והמידע שנוגעים, ככל שפרסם המשרד הסיני, לטויוטה קורולה החשמלית.
אז נכון, העיצוב פה בהחלט מזכיר היטב את ה-bz4X החשמלי, אך מבחינת המימדים – הקורולה החשמלית דווקא מעט ארוכה יותר מהקרוסאובר עם הריקול – 4.73 מטרים לעומת 4.69 מטרים. היא תמכר בסין עם שתי אפשרויות הינע – 181 כוחות סוס או 241 כוחות סוס, כאשר בכל מקרה ההנעה אחורית. מבחינת גודל הסוללה וטווח – בשלב זה טרם נמסרו פרטים, אבל אותם עיתונאים זריזים גם מצאו מספר פרטים עסיסיים במסמכים הסיניים.

כך למשל, קו ההינע של הרכב (שכולל את המנוע החשמלי וחלק ניכר ממערכות המחשוב של הרכב) מגיע בכלל כל כולו מחברת BYD. הסוללה ומחשב הטעינה צפויים להגיע מחברת FAW (ר"ת First Automotive Works), היא כיום אחת מארבע יצרניות הרכב הסיניות הגדולות בעולם, וככה גם על הדרך – חברת האם של הונגצ'י שלא מזמן הגיעה ארצה. עפ"י המסמכים, נראה כי הנגיעה היחידה של טויוטה עצמה, באופן עצמי לרכב – היא העיצוב הפנימי והחיצוני.
בשלב זה, אין נתונים לגבי מחירה של ה-bz3 (או כפי שנעדיף לקרוא לה – טויוטה קורולה חשמלית) בסין, וכרגע לא ברור מתי במדוייק זו תתחיל להמכר לציבור הרחב שם. לצערנו הרב, ובהתחשב במצב של אספקות המלאי של טויוטה ברחבי ארה"ב ואירופה, לצד בעיית הריקול האולטרה חמורה של ה-bz4X, קשה לנו להאמין שאנחנו נראה מתישהו בחודשים הקרובים וריאציה אירופאית של הקורולה החשמלית מתגלגלת על כבישי ישראל, אך נמשיך להחזיק אצבעות, ולקוות שנראה עוד לפני סוף 2022 את הטויוטה קורולה קרוס ההיברידי.
רוצים לקבל את כל החדשות החמות ביותר על עולם הרכב החשמלי? הצטרפו לקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג !
מה דעתכם על הצגתה של הטויוטה קורולה החשמלית בסין? בואו לדבר איתנו על זה בקבוצת הפייסבוק של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי!
מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!
