פלאג מג https://www.plugmag.co.il/ מגזין רכבים חשמליים, היברידיים ופלאג אין Thu, 14 Nov 2024 16:08:04 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://www.plugmag.co.il/wp-content/uploads/2021/08/FAVICON.png פלאג מג https://www.plugmag.co.il/ 32 32 הישג מרשים: יוצרו 100,000 רכבי שיאומי SU7 ב-230 ימים בלבד https://www.plugmag.co.il/xiaomi-rolls-100000th-su7-off-assembly-line/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=xiaomi-rolls-100000th-su7-off-assembly-line https://www.plugmag.co.il/xiaomi-rolls-100000th-su7-off-assembly-line/#respond Thu, 14 Nov 2024 15:30:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19797 שיאומי גורפת הישג פנומנלי עבור יצרנית רכב חדשה, עם 100 אלף כלי רכב חשמלי שיוצרו תוך 230 יום בלבד - וכולם מהדגם החדש שיאומי SU7

The post הישג מרשים: יוצרו 100,000 רכבי שיאומי SU7 ב-230 ימים בלבד appeared first on פלאג מג.

]]>
מה לא שמענו כבר על המכונית החשמלית הראשונה של שיאומי (Xiaomi). ביולי השנה חשפה יצרנית האלקטרוניקה את שיאומי SU7 אולטרה – שהיא מכונית על חשמלית שנועדה להתחרות בדגמים כמו פורשה טייקאן. זו בעצם הגרסה הכי הכי הכי בכירה (נכון להיום) של שיאומי SU7 שהושקה רשמית לקראת סוף 2023, וכל המלאי שלה הוזמן תוך 24 שעות בלבד – ומדובר במלאי שמנה בזמנו כ-50 אלף יחידות!

כבר אז הוכרז שהיא תתחרה במירוץ נירבורגרינג (Nürburgring) – ולאחרונה היא גם נצפתה שוברת שיאים על מסלול המירוצים הזה בדיוק. לפעמים חלומות מתגשמים.

מאז עברו עוד מים בנהר, או יותר נכון, עוד יחידות של שיאומי SU7 במפעל. וכך, תוך 230 ימים בלבד(!) יוצרו לא פחות מ-100 אלף רכבים. זה מספר אסטרונומי עבור יצרנית רכב חדשה. בואו נצלול לעומק הסיפור.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

שיאומי SU7 (צילום: יצרן)
שיאומי SU7 (צילום: יצרן)

ההישג של שיאומי SU7

רק לפני שלוש שנים הכריזה יצרנית האלקטרוניקה שהיא מתרחבת לתחום הרכב – כנראה בעקבות חברות טכנולוגיה אחרות שרצו דריסת רגל בתחום, דוגמת אפל, Huawei, סקייהום (יצרנית סקייוול), ועוד. הפיתוח התקדם מוקדם מן המצופה, וכאמור כבר ב-2023 הייתה מכונית של ממש להציע. מרבית המלאי של הדגם הראשון הוזמן כבר במחצית השעה הראשונה בה החלה המכירה.

התוכנית המקורית הייתה לייצר 60 אלף רכבים חשמליים בשנת 2024 – אך כבר תוך 32 הימים הראשונים החברה ייצרה 10 אלף יחידות של SU7. כעת, מייסד החברה Lei Jun פרסם ברשת החברתית הסינית Weibo ש-100 אלף היחידות הראשונות יצאו ממפעלו. לדבריו, ייתכן מאוד שייוצרו אפילו 120 אלף יחידות עד תום שנת 2024 (פחות מ-275 ימים ממועד ההשקה).

החשיפה של הנתון הייתה מעניינת בלשון המעטה, ובתרגום חופשי – המייסד הגיע מוקדם בבוקר למפעל ותפס תנומה, וברגע שהקיץ – גילה שסיימו לייצר כבר 100 אלף יחידות. בהחלט חלומו של כל מעסיק. מכירים עוד יצרני רכב חדשים עם הספק כזה?

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

שיאומי SU7 (צילום: יצרן)
שיאומי SU7 (צילום: יצרן)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מקווים לחזרתם המהירה והשלמה של כל החטופים ומאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

רוצים לדבר על רכבי שיאומי? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

שיאומי SU7 מבפנים (צילום: יצרן)
שיאומי SU7 מבפנים (צילום: יצרן)

לקריאה וצפייה ברכבים נוספים

מבחן XPENG G6 Long Range – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post הישג מרשים: יוצרו 100,000 רכבי שיאומי SU7 ב-230 ימים בלבד appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/xiaomi-rolls-100000th-su7-off-assembly-line/feed/ 0
השקה: MG ZS ההיברידית בישראל – עם 194 כ"ס והחל מ-156 אלף ש"ח https://www.plugmag.co.il/mg-zs-hybrid-2024-in-israel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mg-zs-hybrid-2024-in-israel https://www.plugmag.co.il/mg-zs-hybrid-2024-in-israel/#respond Mon, 11 Nov 2024 16:30:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19767 MG ZS ההיברידית הגיעה לישראל, עם מערכת הינע בהספק משולב של 194 כ"ס. הדגם שואף להעניק ביצועים משופרים ביחס לקטגוריה, לצד חיסכון בצריכת הדלק

The post השקה: MG ZS ההיברידית בישראל – עם 194 כ"ס והחל מ-156 אלף ש"ח appeared first on פלאג מג.

]]>
לפני זמן לא רב קבוצת לובינסקי, יבואנית המותג בישראל, השיקה רשמית את MG3 ההיברידית החדשה – שהיא מכונית סופר מיני קטנה וחסכונית בדלק. הדגם הושק במחיר תחרותי מאוד ביחס לקטגוריה, וכעת מצטרף אליו הדגם ההיברידי השני של המותג שמבוסס על הפלטפורמה ההיברידית החדשה. אז בואו נכיר את MG ZS ההיברידית.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי או פלאגאין החדש שלכם

MG ZS היברידית בפחות מדקה – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג
צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

עיצוב MG ZS היברידית חדשה

העיצוב החיצוני של ה-MG ZS שומר על הקווים הקלאסיים של MG עם נגיעות מודרניות, בדומה מאוד ל-MG3 החדשה. חזית הרכב כוללת גריל ופנסי LED מעוצבים. יש לו חישוקים בעיצוב ייחודי, והוא מגיע בצבעים מגוונים.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב היברידי? המדריך לרכב היברידי יעשה לכם סדר!

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

איבזור ומערכות בטיחות

ה-MG ZS ההיברידית מוצעת בישראל עם חבילת האבזור המפנקת LUXURY – המהווה יתרון ייחודי ביחס למקובל בקטגוריה זו. החבילה כוללת יכולת כניסה והתנעה ללא מפתח, בקרת אקלים מפוצלת עם פתחי מיזוג גם לנוסעים מאחור, ומערכת מולטימדיה בעברית בגודל 12.3 אינץ' עם קישוריות ל-Apple CarPlay ו-Android Auto. האבזור כולל גם שלושה שקעי USB (כולל USB-C אחד מלפנים), מושב נהג מתכוונן חשמלית, ריפודי מושבים מעור מלאכותי עם חימום במושבים הקדמיים ובהגה. ניתן להוסיף סאנרוף בתוספת תשלום.

בנוסף, לרכב יש אפליקציה (המשותפת לכלל דגמי המותג), אפשרות נדירה יחסית בקטגוריית הרכבים ההיברידיים. היא מספקת מידע מקיף ונוח לשימוש מרחוק – ומאפשרת איתור של הרכב, שליטה מרחוק במיזוג (כולל חימום או קירור של תא הנוסעים, מושבים והגה), פתיחה ונעילה מרחוק, מעקב אחר כמות הדלק וטווח הנסיעה, התרעות על מצב הרכב ולחץ האוויר בצמיגים, ועוד.

בין מערכות הבטיחות האקטיביות של הרכב נכללות בלימת חירום, שמירה על מרכז הנתיב בעת הפעלת בקרת שיוט אדפטיבית, תיקוני היגוי לשמירת נתיב, זיהוי עייפות נהג, קריאת תמרורי מהירות והתאמת המהירות בהתאם, מניעת סנוור, והתראה על רכב בשטח המת (המופיעה במראות).

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

מנוע ונתונים טכניים של MG ZS הייבריד

ה-MG3 מצוידת במערכת ההיברידית החדשה ביותר של המותג. היא כוללת מנוע בנזין אטמוספרי בנפח 1.5 ליטר עם 4 צילינדרים, בהספק משולב של 194 כ"ס. הרכב יכול להאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 8.7 שניות, וצריכת הדלק המשולבת שלו עומדת על נתון של 5.1 ליטר ל-100 ק״מ.

במהלך הנהיגה, תוכלו לבחור בין שלושה מצבי רגנרציה, וכן עומד לרשותכם בורר מצבי נהיגה עם שלושה מצבים: Eco, Normal, Sport. בנוסף, הדגם בעל כושר גרירה מקסימלי של 500 ק״ג, עם או בלי בלמים.

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

מחיר MG ZS היברידית ואחריות

ה-MG ZS ההיברידית מתחילה במחיר של 155,888 שקלים, ובתקופת ההשקה יוצעו הטבות רכישה ייחודיות. עובדה זו ממקמת אותה כאופציה משתלמת בשוק הרכבים ההיברידיים.

בדומה לאחריות המוצעת בדגמי ה-MG4, MG4 X-Range, MG5, MG ZS EV ו-מארוול R, החברה מציעה אחריות יצרן מקיפה של 7 שנים או 150,000 ק"מ על הרכב, ו-8 שנים או 150,000 ק"מ על הסוללה, לפי המוקדם מבינהם.

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

איך MG ZS ההיברידית תעמוד לנגד התחרות?

MG ZS ההיברידית כוללת חבילת אבזור עשירה ומערכות בטיחות מתקדמות. עם רמת גימור גבוהה (LUXURY), חיסכון יחסי בדלק, אחריות מורחבת ואפליקציה ייחודית לשליטה מרחוק, היא מספקת ערך מוסף ביחס לרכבים היברידיים אחרים בקטגוריה. איך היא תתמודד עם התחרות? נגלה בקרוב מאוד.

צילום: רונן טופלברג
צילום: רונן טופלברג

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי וההיברידי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים וההיברידיים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

רוצים לדבר על רכבי MG? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

לקריאה וצפייה נוספת

מבחן MG4 X-Range החשמלית – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post השקה: MG ZS ההיברידית בישראל – עם 194 כ"ס והחל מ-156 אלף ש"ח appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/mg-zs-hybrid-2024-in-israel/feed/ 0
מבחן רכב: הקרוסאובר החשמלי XPENG G6 בגרסת ה-Long Range https://www.plugmag.co.il/xpeng-g6-review/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=xpeng-g6-review https://www.plugmag.co.il/xpeng-g6-review/#respond Sun, 10 Nov 2024 08:15:29 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19694 הרכב החשמלי אקספנג G6 הוא התוספת החדשה ביותר להיצע המותג בישראל, והוא מציע חבילה מעניינת. איך הקרואסאובר הזה התמודד במבחן הדרכים בגרסת הטווח המוגדל שלו?

The post מבחן רכב: הקרוסאובר החשמלי XPENG G6 בגרסת ה-Long Range appeared first on פלאג מג.

]]>
מבחן XPENG G6 Long Range – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

מותג אקספנג (XPENG) הושק בשנת 2014 בסין, ומאז התרחב למקומות נוספים בעולם. זה כחלק מהאסטרטגיה של היצרנית, שחרטה על דגלה כבר מההתחלה להבדל ממגוון מותגי הבית האחרים של המדינה – ולהתחרות בכל יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם, כאשר אחת המטרות העיקריות שהיא שמה לפניה היא כמובן טסלה. אפשר לסווג את הרכבים שלה תחת קטגוריית הפרימיום-טק (Premium-Tech) העולה בעולם הרכב החשמלי, וכוללת בתוכה גם מותגים כמו זיקר או שיאומי (עם דגמים כמו זיקר 001 ושיאומי SU7) – שהם רכבים חשמליים יוקרתיים עם דגש חזק על טכנולוגיה.

אקספנג G6 נבחנת אצלנו לאחר XPENG P7. היא הוצגה בעולם בשנת 2023, וביולי 2024 הושקה רשמית בישראל. פרט מעניין הוא שממש כשהיא הגיעה לארץ, במקרה טסלה העולמית הפחיתה מחירים.

אז מה זה הרכב הזה? XPENG G6 מבוססת על פלטפורמת SEPA 2.0 החשמלית הייעודית החדשה יחסית של המותג. הדגם מתחרה בקרוסאוברים חשמליים נוספים מלבד טסלה מודל Y, ביניהם יונדאי איוניק 5, קיה EV6, סקודה אניאק ופולקסווגן ID4. וכעת כשעברנו בקצרה על ההיסטוריה, בואו נעבור למבחן הרכב המקיף של אקספנג G6 בגרסת הלונג ריינג' (XPENG G6 Long Range).

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

ביקורת רכב XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)
ביקורת רכב XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)

עיצוב XPENG G6

ה-XPENG G6 היא קרוסאובר יוקרתי ומסוגנן. יש לה שני פסי לד ארוכים מלפנים ומאחור, פרונט שקצת מזכיר את האות X, פנסים קדמיים דמויי כונסי אוויר, ידיות נסתרות, דלתות עם חלונות ללא מסגרת, עיצובים יפים לחישוקי האלומיניום בגודל 20 אינץ', והרבה תגיות של "גאוות יחידה" שנושאות בגאון את שם המותג XPENG ושם הדגם G6.

היא נראית מצוין בצבע הכתום הבוהק והמנצנץ של רכב המבחן, אבל מגיעה גם בצבעים סולידיים יותר. ואתם בטח גם קולטים מיד (בתמונות ובסרטון) שיש המון מצלמות בכל היקף הרכב, שתורמות מאוד למראה הטכנולוגי והעתידני שלו.

יצאנו להקיף את ישראל עם רכב חשמלי, וחזרנו כדי לספר!

מבט מהצד (צילום: פלאג מג)
מבט מהצד (צילום: פלאג מג)

אזור הנוסעים מלפנים ב-XPENG G6

במבחן הווידאו הקדשתי זמן ממושך למעבר על הרבה מאוד פיצ'רים בתוך הרכב, אז אם תרצו לראות בעצמכם מה הרכב מציע מומלץ לצפות במבחן המצולם (בתיאור הסרטון תמצאו סימניות שיאפשרו לכם לדלג לקטעים שאתם רוצים לצפות בהם). אנחנו נעבור עליהם כאן בקצרה יחסית.

הרכב מגיע עם פונקציית כניסה והתנעה ללא מפתח, גג פנורמי עצום, ומושבים ממש נוחים שמרופדים בעור טבעוני. שני המושבים הקדמיים מתכווננים חשמלית, עם חימום, איוורור וזיכרונות. אני אוהבת את פיצ'ר האיוורור והוא מאוד שימושי בקיץ הישראלי, וכמובן שטוב מאוד שיש גם את הזיכרונות.

ה-G6 מאובזר במסך מולטימדיה ענק בגודל 14.96 אינץ' עם עוזרת קולית דוברת אנגלית ויעילה מאוד (רק תגידו Hey XPENG), ו-WAZE מובנה שתומך בשפה העברית. לקחתי את הרכב לאחר עדכון גרסה, וכעת יש לו קישוריות אלחוטית ל-Apple Car Play ו-Android Auto, שעובדים מצוין. בנוסף, תקבלו בעת רכישת הרכב גם גלישה באינטרנט ברכב (לשנה, עם אפשרות להרחבה ל-3 שנים). עם חבילת הגלישה הזו תוכלו לצפות בסרטונים ביוטיוב, טיקטוק, נטפליקס וכל מה שתרצו. המסך אינטואיטיבי לשימוש, וכולל המון פיצ'רים ועדכוני תוכנה באוויר (OTA). חסרון אחד של המערכת הוא שאין לה כפתורים פיזיים, אבל ניתן לשלוט בפונקציות כמו המיזוג דרך הכפתורים שעל גלגל ההגה ודרך העוזרת הקולית.

לוח השעונים של הרכב, שגודלו 10.25 אינץ', הוא מצוין לא פחות ממערכת המולטימדיה, וכולל המון תצוגות – כולל תצוגת קרוז קונטרול אדפטיבי מפורטת ושימושית מאוד.

מבט לתוך הרכב
מבט לתוך הרכב

חוויית המשתמש בתא הנהג.ת והנוסעים

עיצוב הרכב מבפנים די מינימליסטי ורואים ממש למי אקספנג כיוונה בכדי להתחרות בה. הרכב מרווח מלפנים ומאחור, יש בו הרבה מקומות אחסון, הוא מעוצב יפה ונעשה בו שימוש בחומרים איכותיים וברמת גימור גבוהה במיוחד (גם כאשר מוציאים מהמשוואה את היותו רכב סיני!).

בשביל חוויית משתמש מקסימלית הרכב כולל גם תאורת אווירה (חד או דו גוונית, לבחירתכם), ומצב מדיטציה מרגיע במיוחד (כאשר ראינו מצב דומה אך שונה גם בדגמי סקייוול).

אזור הנהגת והנוסעים מלפנים
אזור הנהגת והנוסעים מלפנים

אזור הנוסעים מאחור

לנוסעים מאחור יש מושבים נוחים עם פונקציית חימום (שהשליטה בו מתבצעת דרך מערכת המולטימדיה), פתחי איוורור נפרדים, וגם משענת יד מרכזית עם מחזיק כוסות כפול נסתר (תוכלו לראות את אופן השימוש בו בסרטון). הרכב מציע המון מרווח לראש ולרגליים, והוא באופן כללי מאוד נוח ומרווח לנוסעים מאחור. ישנם זוג שקעי USB לטעינה, אחד רגיל ואחד TYPE C. אין יותר מידי אזורי אחסון: אבל כן יש ידיות, תאורת קריאה, והמשך של הגג הפנורמי העצום.

כל רמות הגימור של הדגם מאובזרות בדיוק אותו הדבר, אבל אפשר להוסיף לכל אחת מהן חבילת איבזור בתוספת תשלום. ברכב המבחן למשל יש צמד מסכים שמותקנים על גב המושבים הקדמיים. המסכים האלו מגיעים גם עם צמד אוזניות, כדי שהנוסעים מאחור (לרוב ילדים) לא יפריעו לנהג וזה לזו כשהם צופים בסרטים וסדרות.

אזור הנוסעים מאחור
אזור הנוסעים מאחור

אפליקציה

הרכב מגיע עם אפליקציה מצוינת, ממנה התלהבתי עוד ב-P7. מאז שבחנתי את ה-P7 היא התעדכנה קלות – וכעת אני יכולה להציג לכם עוד פיצ'ר מגניב. מצב ה-Power On מאפשר לכם להדליק את הרכב דרך האפליקציה ובעצם להניע אותו ל-2 דקות, כך שאדם שאין ברשותו את המפתח לרכב או הגישה לאפליקציה עדיין יוכל לנסוע בו. במידה והאדם לא נכנס לרכב, אחרי 2 דקות הוא ננעל מחדש. האפליקציה גם משמשת בתור השלט שלכם לרכב, והיא אפילו פותחת ונועלת אותו אוטומטית בעת התקרבות.

ונעבור בקצרה גם על פונקציות נוספות: האפליקציה מאפשרת לכם לנעול ולפתוח את המכונית, תא המטען, שקע הטעינה ועוד. תוכלו גם לראות את מצב הסוללה ולשלוט בהרבה מהפונקציות השונות של המכונית. והכי הכי חשוב – תוכלו להגדיר דרכה את זמני הפעילות הקבועים של המיזוג, או להגדירו כך שיפעל בטרם כניסתם לרכב. וגם, אתם יכולים להחליף בקלות בין הרכבים שלכם, במידה ויש לכם שתי מכוניות אקספנג שונות בבית ואתם אוהבים לגוון. היא מאוד אינטואיטיבית ונוחה לשימוש והיא הופכת את החוויה של הנהיגה ברכב לקלה משמעותית – וזה פשוט מדהים שאתם יכולים להשתמש בה במקום השלט וככה אף פעם לא תאבדו את היכולת להיכנס לרכב שלכם, גם אם המפתח אינו עליכם.

אזור הנוסעים מאחור
אזור הנוסעים מאחור

תא המטען של XPENG P7

ל-G6 יש תא מטען גדול, שנפתח חשמלית במספר דרכים – גם בלחיצה כפולה על השלט, גם בלחיצה על הכפתור שתחתיו, גם דרך האפליקציה, וגם במערכת המולטימדיה. הפתיחה שלו מהירה ויעילה. יש לו סף העמסה יחסית גבוה, והוא שטוח ורחב, אבל תוכלו להכניס בתוכו המון דברים. יש לו תאורה וויים, בדופן השמאלית שלו תמצאו רמקול ענק, ויש לו גם וילון לסגירה דיסקרטית. נפחו 571 ליטר, או 1,374 ליטר בעת קיפול שורת המושבים האחורית. מתחת לרצפת תא המטען תמצאו מגירה מרווחת למדי לאחסון ערכת ניפוח, כבל טעינה, ועוד. 

בנוסף, מצד ימין (היכן שממוקם שקע הטעינה) תוכלו לקלף את הריפוד כדי להגיע ללולאה שמשחררת כבל טעינה שנתקע בתוך הרכב. תוכלו לקרוא עוד (ולצפות במדריך הווידאו) במדריך לשחרור כבל טעינה תקוע ברכב.

לרכב יש כושר גרירה מירבי של 750 ק"ג ללא בלמים, ועד 1,500 ק"ג עם בלמים. 

תא המטען
תא המטען

המנוע

הרכב מגיע בהנעה אחורית או כפולה, כך שאין מנוע או תא כפפות מלפנים – אבל תמצאו מתחת למכסה המנוע (שנפתח בקלות ומוחזק בידי מוטות טלסקופיים) את המצבר, פתח למילוי מים לווישרים, ועוד. את ה-G6 אני קיבלתי בגרסת ההנעה האחורית – לונג ריינג' (Long Range). לגרסה זו מנוע אחורי בודד בעל הספק של כ-286 כוחות סוס, והוא מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 6.7 שניות. גרסה זו היא השנייה בליין של אקספנג, ומעליה ישנה גרסת הפרפורמנס בעלת ההנעה הכפולה וההספק הגבוה משמעותית (476 כ"ס). המנוע בנוי (כמו במרבית המקרים) מצוין לצרכים ולרכב, הוא חזק מספיק ומוציא את ה-G6 מהמקום היטב.

להרחבה בנושאים אלו – מומלץ לעיין במדריך רכב חשמלי

ביקורת רכב XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)
ביקורת רכב XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)

מערכת חשמלית

ה-G6 מגיעה עם שתי אפשרויות סוללה, וגרסת הלונג ריינג' מצוידת בגדולה מבין השתיים – סוללת ניקל קובאלט ומגנזיום (NCM) שגודלה 91.4 קוט"ש. לסוללה הזו יש טווח נסיעה מירבי מוצהר של 570 ק"מ בגרסה זו, ותכף נראה כמה אני הוצאתי ממנה במסגרת המבחן. 

הרכב ניתן לטעינה ביתית בקצב מקסימלי של 11 קילוואט (תלת פאזי), שמאפשרת טעינה בעמדה ביתית מ-5 ל-100 אחוז תוך סדר גודל של כ-9.5 שעות. בנוסף, הוא תומך בטעינה מהירה בקצב מירבי של 280 קילוואט. טעינה מהירה בעמדה תומכת ובתנאים המתאימים תאפשר מילוי של סוללת הרכב מ-10% ל-80% תוך כ-20 דקות.

בכל אחד מארבעת מצבי הנהיגה ברכב, מלבד ה-X-PEDAL, תוכלו לבחור בין רמת רנגרציה חזקה או חלשה (LOW או HIGH). מצב ה-XPEDAL הוא בעצם השם של אקספנג לנהיגה בדוושה אחת, כך שהרגנרציה כאן מביאה את הרכב לעצירה מוחלטת בעת נהיגה כאשר עוזבים את דוושת התאוצה. זה מאפשר לנו לנצל במקסימום את הרגנרציה ולדעתי זה אחד הפיצ'רים החשובים ביותר ברכב חשמלי. מה שפחות אהבתי בנושא הרגנרציה הוא העובדה שהשליטה במצבים, בדומה להרבה פיצ'רים אחרים, נעשית דרך מערכת המולטימדיה ולא באופן אינטואטיבי כלשהו, למשל בעזרת גלגלת, מנוף או כפתור פיזי.

ולסיום ובדומה ל-P7, לרכב יש פונקציית V2L להפעלת מכשירי חשמל חיצוניים (230 וולט, בקצב של 3.3 קילוואט). תוכלו לקרוא עוד על הנושא במדריך לרכב חשמלי בתרחיש עלטה.

להרחבה לגבי מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

שקע הטעינה של XPENG
שקע הטעינה של XPENG

טווח נסיעה במבחן

הטווח המוצהר של האקספנג G6 הוא כאמור 570. במהלך המבחן הנתון אותו השגתי היה 496 ק"מ. זה נתון מרשים במיוחד ממספר סיבות: ראשית, המבחן התבצע במזג אוויר חם, והמזגן של ה-G6 עבד שעות נוספות וכמעט ללא הפסקה, גם לפני שנכנסתי לרכב (בזכות האפליקציה הנהדרת). שנית, הרכב בכלליות לא עבר חיים כלים במיוחד בזמן המבחן, אבל השימוש במצב ה-X-PEDAL (נהיגה בדוושה אחת) – בהחלט שיפר את המצב.

כפי שאני מציינת במבחנים בכל פעם, ככל שתכירו את הרכב ותלמדו אותו יותר טוב, תוכלו להוציא ממנו טווח שיהיה יותר ויותר קרוב להצהרת היצרן. ולמעשה, ממספר ימי המבחן שערכתי לרכב – אין לי שמץ של ספק שניתן להגיע גם קרוב מאוד להצהרת היצרן.

סקירה XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)
סקירה XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)

בטיחות ומערכות עזר

האקספנג G6 זכתה אף היא לציון מקסימלי של חמישה כוכבים במבחני הריסוק של היורו NCAP. הרכב מצויד בהמון המון המון מערכות בטיחות, שמתאגדות תחת השם XPILOT. היא עושה עושה שימוש בגלי רדאר, חיישנים קוליים ומצלמות מסוגים שונים כחלק ממערכת זו.

בין מערכות הבטיחות והסיוע בנהיגה תמצאו מערך מצלמות היקפיות (360°) באיכות פשוט מצוינת, חיישנים היקפיים, בלימת חירום אוטונומית, התרעת ערנות נהג מבוססת רדאר, קרוז קונטרול אדפטיבי (שכאן לא מוגבל ל-130 קמ"ש היות והוא מתבסס על רדארים ולא מצלמות בדגם הזה), התרעה בעת פתיחת דלתות, מערכת חנייה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, ניטור רכב בשטח מת, אורות גבוהים אוטומטיים, חיישני לחץ אוויר בצמיגים, אזהרת תנועה חוצה מאחור, מערכת לשמירה על מרכב הנתיב, בלם חנייה אלקטרוני (Auto Hold), אזהרת התנגשות אחורית, 7 כריות אוויר, ועוד.

ביקורת XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)
ביקורת XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)

איך XPENG G6 לונג ריינג' נוסעת?

דרך מסך המולטימדיה תוכלו לבחור בין 4 מצבי נהיגה (Standard, Sport ו-Eco), כאשר הרביעי שבהם הוא ה-X-PEDAL – השם של אקספנג לסוג של נהיגה בדוושה אחת, עליו הרחבנו בחלק של המערכת החשמלית.

נוחות הנסיעה ב-G6 היא פנטסטית והוא נוסע מצוין. הרכב מדגים יכולות ספורטיביות ומתנהל באופן חלק על הכביש. באופן קצת מפתיע, הבולמים שלו היו רכים מאוד, והרכב קצת "נטה הצידה" בפניות חדות במהירות גבוהה.

בידוד הרעשים גם הוא טוב מאוד. במהירויות גבוהות נשמעו בעיקר רעשי כביש ופחות רעשי רוח – אבל גם רעשי הכביש לא היו חזקים בצורה חריגה. בגלל שמדובר ברכב חשמלי, הוא נוסע באופן חרישי, והמקסימום שתשמעו ממנו זה המזגן שפועל בעוצמה מרבית.

איך אקספנג G6 לונג ריינג' נוסעת?
איך אקספנג G6 לונג ריינג' נוסעת?

מחיר XPENG G6

מחירה ההתחלתי של האקספנג G6 הוא 199,990 ש"ח, בגרסת הסטנדרט. מחיר רכב המבחן, שהוא מרמת הגימור לונג ריינג', עומד על 224,990 ש"ח. מחיר גרסת הפרפורמנס בעלת ההנעה הכפולה מתחיל מ-254,990 ש"ח. כרגיל, יש גם אגרת רישוי, ותוספת מחיר על צבעי חוץ שאינם לבן וחבילות איבזור. 

זהו מחיר תחרותי ביחס למי שאקספנג מתחרה בה ישירות – טסלה מודל Y (שמחירה של הלונג ריינג' המקבילה היה 256,567 ש"ח בעת ביצוע המבחן) – וכנראה שברמת מחיר זו, התחרות הזאת בהחלט צריכה להדיר שינה מעיניה של טסלה.

מחיר XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)
מחיר XPENG G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)

סיכום ביקורת רכב XPENG G6 לונג ריינג'

ה-XPENG G6 הוא קרוסאובר יוקרתי, מפנק וטכנולוגי. אין ספק שהצבע הכתום המנצנץ שבה אותי, אבל יש ברכב הזה גם הרבה מעבר. למרות הדברים הקטנים שפחות מצאו חן בעיני, כמו היעדר כפתורים פיזיים תחת מערכת המולטימדיה, או ההתעסקות הכמעט בלתי פוסקת בה לביצוע פעולות פשוטות – יש ב-G6 גם המון דברים טובים, ביניהם נוחות הרכב, חוויית הנהיגה המאוד מאוד טובה בו, הטווח שעומד לגמרי בסטנדרט של הקטגוריה, מערכות הבטיחות המקיפות והמוצלחות מאוד, ואפילו האפליקציה המצוינת לשליטה מרחוק שרק משדרגת את חוויית השימוש. הרכב עצמו מאוד מלוטש, ורמת הגימור שלו גבוהה מאוד.

בסך הכל יש לנו רכב שבהחלט צריך להדיר שינה מעיני המתחרים, ואקספנג לגמרי מצליחה למצב את עצמה כמי שמתחרה ראש בראש בכל יצרני הרכב החשמלי שאנחנו מכירים – ממש כמו שהם תכננו אי אז לפני עשור, כשהמותג הושק.

רוצים להתייעץ לגבי דגמי XPENG, או לספר על החוויה האישית שלכם? פרסמו פוסט בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חדשים.

מבחן אקספנג G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)
מבחן אקספנג G6 לונג ריינג' (צילום: פלאג מג)

מפרט טכני של XPENG G6 לונג ריינג'

הספק המנוע של רכב המבחן: 286 כ"ס, הנעה אחורית

גודל סוללה: 91.4 קוט"ש

קצב טעינה מקסימלי בטעינה ביתית: 11 קילו וואט

קצב טעינה מקסימלי בטעינה מהירה: 280 קילו וואט

זמן טעינה מהירה: מ-10% ל-80% ב-20 דקות

טווח מוצהר של רכב המבחן: 570 ק"מ בטעינה אחת

טווח נסיעה במבחן: 496 ק"מ בטעינה אחת

מחיר רכב המבחן: 224,990 ש"ח (לפני תוספות צבע, איבזור ואגרת רישוי)

אחריות: 7 שנות אחריות או עד 160,000 ק"מ על הרכב; 8 שנות אחריות או 160,000 ק"מ על הסוללה (לפי המוקדם מבניהם). אחריות מיוחדת על צבע ניתנת ל-3 שנים וללא הגבלת ק"מ (האחריות אינה כוללת נזקים, בכפוף לתנאי תעודת האחריות).

שירות: רשת מרכזי השירות של פריזבי הפזורים ברחבי הארץ

[מחיר הרכב, תנאי האחריות והמפרט שלו נכונים לרגע כתיבת המבחן, ויכולים להשתנות בפועל]

ביקורת רכב XPENG G6 Long Range (צילום: פלאג מג)
ביקורת רכב XPENG G6 Long Range (צילום: פלאג מג)

The post מבחן רכב: הקרוסאובר החשמלי XPENG G6 בגרסת ה-Long Range appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/xpeng-g6-review/feed/ 0
20 אלף רכבים חשמליים בישראל ב-3 שנים – ותוכניות ג'ילי לעתיד https://www.plugmag.co.il/geely-in-israel-2024/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=geely-in-israel-2024 https://www.plugmag.co.il/geely-in-israel-2024/#respond Thu, 07 Nov 2024 10:55:09 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19679 מותג ג'ילי הגיע לישראל בשנת 2021 - ומאז הפך לאחד ממותגי הרכב החשמלי המוכרים בארץ. מה מצפה לנו בעתיד החשמלי של המותג?

The post 20 אלף רכבים חשמליים בישראל ב-3 שנים – ותוכניות ג'ילי לעתיד appeared first on פלאג מג.

]]>
מותג ג'ילי הגיע לישראל בשנת 2021 – עם הדגם ג'ילי ג'יאומטרי סי. בשנת 2023 הוא עבר מתיחת – עם ג'ילי ג'יאומטרי C המעודכנת – וזכה בטווח נסיעה מוגדל, לצד עדכונים במערכות הבטיחות והנוחות. כבר כשהגיע הוא עורר הרבה עניין בזכות היותו רכב חשמלי חדש, טכנולוגי ובמחיר מפתה – והוא מוכר לצרכן הישראלי עד היום. הוא הפך במהרה לאחד מ-10 מותגי הרכב החשמלי המובילים בארץ, והגיע ל-20 אלף מסירות ב-3 שנים. אבל מה מצפה לנו בעתיד החשמלי של המותג?

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

ג'ילי ג'יאומטרי C (צילום: יצרן)
ג'ילי ג'יאומטרי C (צילום: יצרן)

מותג ג'ילי וזיקר בישראל

לפני שנדבר על העתיד, בואו נדבר על ההווה. גיאו מוביליטי, יבואנית המותג לישראל, הקימה רשת ארצית של תשעה מרכזי מכירות ושירות בערים תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, נתניה, מודיעין, עפולה, ראשון לציון ואילת.

החברה מייבאת לישראל גם את זרוע היוקרה של קונצרן ג'ילי, זיקר (עם הדגמים זיקר X וזיקר 001), שלאחרונה עברה את יעד המסירות השנתי שהציבה לעצמה ומסרה 2,000 רכבים תוך 9 חודשים בלבד.

ובנוסף, לאחרונה בחרה היצרנית הסינית בגיאו מוביליטי בתור היבואנית הרשמית של המותג גם לשוק היווני.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

ה-Super Van החשמלי (צילום: GEELY)
ה-Super Van החשמלי (צילום: GEELY)

עתיד מותג ג'ילי בישראל

לקראת סוף 2024 צפויה ההשקה של מותג המסחריות החשמליות Farizon.

ובנוסף, בשנת 2025 יושק בישראל הדגם ג'ילי EX5, אשר הוצג לאחרונה בתערוכה פרנקפורט. ה-EX5 הוא קרוסאובר חשמלי באורך של 4.61 מטר, רוחב של 1.90 מטר, ולו בסיס גלגלים של 2.75 מטר. הרכב מבוסס על פלטפורמת GEA ומצויד בסוללות LFP, המספקות לו יכולת טעינה מהירה מ-10% ל-80% – בכ-20 דקות בלבד.

וגם ברמה הכלל עולמית: בדו"ח הקיימות לשנת 2023 של הקונצרן, דיווחה החברה על התקדמות משמעותית בדרך למימוש חזון הקיימות שלה, שנקרא "שלוש אפסים"- אפס פליטות פחמן, אפס נטל אקולוגי ואפס תאונות דרכים. הקבוצה הציבה לעצמה יעד להגעה לניטרליות פחמנית מלאה עד שנת 2045.

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

ה-H9E-KV החשמלית - משאית במשקל 8 טון (צילום: GEELY)
ה-H9E-KV החשמלית – משאית במשקל 8 טון (צילום: GEELY)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים בישראל? לאחרונה פתחנו קבוצת וואטסאפ, בנוסף לקבוצת הטלגרם שלנו, ואתם מוזמנים להצטרף גם אליה!

רוצים לדבר על רכבי ג'ילי וזיקר? בואו לדבר על זה בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

צפו במבחן זיקר 001 החשמלית – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post 20 אלף רכבים חשמליים בישראל ב-3 שנים – ותוכניות ג'ילי לעתיד appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/geely-in-israel-2024/feed/ 0
השקה: ג'נסיס GV80 קופה החדשה בישראל – ומה בעתיד? https://www.plugmag.co.il/genesis-gv80-coupe-2024-in-israel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=genesis-gv80-coupe-2024-in-israel https://www.plugmag.co.il/genesis-gv80-coupe-2024-in-israel/#respond Tue, 05 Nov 2024 16:00:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19637 ג'נסיס GV80 קופה בהנעה היברידית קלה הושקה בישראל - בשתי רמות גימור ועם הספק משולב של 409 כוחות סוס. מה הדגם כולל, ומה מחירו?

The post השקה: ג'נסיס GV80 קופה החדשה בישראל – ומה בעתיד? appeared first on פלאג מג.

]]>
מותג ג'נסיס מהווה את זרוע היוקרה של קונצרן יונדאי-קיה, והוא קיים כבר 10 שנים. לפני 4 שנים, הוא הגיע לישראל. מאז גדל ההיצע הישראלי ל-8 דגמים: ג'נסיס G80 חשמלית, ג'נסיס GV60, ג'נסיס GV70 חשמלית, ג'נסיס GV80, ג'נסיס G80, ג'נסיס GV70, ג'נסיס GV70 ו-G70 SB.

כעת המותג בישראל מתחדש בתוספת להיצע הדגמים שלו, לצד שינויים עיצוביים רוחביים. הדגמים המדוברים הם ג'נסיס GV80 מונעת הבנזין שעברה מתיחת פנים משמעותית (לאחר שהיוותה בזמנו את הקרוסאובר הראשון של המותג), וגרסת הקופה (Coupe) החדשה שלה – שהיא הקרוסאובר בתצורת הקופה הראשון של המותג. גרסת הקופה הזאת נחשפה בדצמבר האחרון, והיא בעלת הנעה מיקרו-היברידית. בואו נכיר את הדגם, ונגלה את תוכניות המותג לעתיד הקרוב.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי או הפלאגאין החדש שלכם

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

עיצוב ג'נסיס GV80 קופה

גרסת הקופה של הדגם נועדה לשלב בין הפרקטי לאלגנטי, עם דגש ספורטיבי (שתכף נתייחס אליו גם בהקשר של הביצועים). העיצוב החיצוני כולל גריל מעוינים קדמי בסורג כפול מעודכן, ופנסי חזית שעוצבו מחדש בטכנולוגיית Micro Lens Array (MLA) המדגישים עוד יותר את עיצוב 2 הפסים האופייני כל כך לג'נסיס. לצידם תמצאו גלגלי 20 ו-22 אינץ' בלעדיים לקופה (בהתאם לרמת הגימור), עם ג'אנטים ייחודיים. בנוסף, הדיפיוזרים האחוריים כוללים אגזוזים נסתרים בחיפוי כרום ייחודי, בצורת V.

הקפנו את ישראל בג'נסיס G80 עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

ג'נסיס GV80 קופה החדשה מבפנים

העיצוב הפנימי של ה-GV80 קופה ייחודי ונבדל משל גרסת ה-GV80, והוא גם יכול להכיל 5 ולא 7 נוסעים. הסגנון של הדשבורד והקונסולה המרכזית הוא בהתאם לקו המעודכן של המותג. מסך המולטימדיה ולוח השעונים אוחדו למסך OLED ארוך בגודל 27 אינץ'. מערכת המולטימדיה (שמצוידת במערכת הפעלה בעברית) זכתה לעדכון הממשק וכעת היא מגיבה במהירות רבה יותר וכוללת פונקציות חדשות כמו חוגת קיצורים למערכת המולטימדיה. בנוסף, ההגה כולל גלגל הגה חדש בעיצוב D דו-גווני ייחודי לגרסת הקופה – ורקמה בלעדית במושבי העור הספורטיביים. כדי למזער את הסיכון להחלקה במהלך הנסיעה, וכדי למקסם את הרגישות בביצועים גבוהים ולהעניק תחושה אגרסיבית יותר, נוספו פסי מתכת על דוושות הבלמים וההאצה.

מבחינת איבזור, הדגם מציע בין השאר מערכת סאונד עם 18 רמקולים מבית BANG & OLUFSEN; מפתח חכם עם אפשרות לחנייה אוטונומית; מושבים עם כיוונון חשמלי, קירור חימום ומסאז'; מראה מרכזית שמתחלפת למראה דיגיטלית; זיהוי טביעת אצבע לפרופילי משתמש; משטח טעינה אלחוטי לטלפון הסלולרי; קישוריות לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי; ועוד.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

קצת נתונים טכניים – ג'נסיס GV80 החדשה

מערכת ההינע של ה-GV80 קופה כוללת מנוע בנזין V6 טווין טורבו בנפח 3.5 ליטר, שמשודך למערכת Mild Hybrid – בהספק כולל של 409 כוחות סוס. ההנעה ההיברידית הקלה נועדה במקרה זה כדי לאפשר ביצועים גבוהים יותר, ולא למטרת חיסכון באנרגיה. קראו עוד לגבי מערכת מיקרו היברידית במדריך רכב היברידי.

להרחבה לגבי המושגים האלו, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

מערכות בטיחות וסיוע לנהיגה

מפרט הבטיחות של ה-GV80 קופה כולל בקרת שיוט אדפטיבית עם מנגנון זחילה בפקקים, מערכת אקטיבית למניעת תאונות צד כתוצאה מרכב בשטח מת, בלימה אוטונומית עם זיהי בלימה לפנים, חיישני חנייה היקפיים, מצלמת 360 מעלות עם תצוגת תלת מימד, התרעה על ערנות נהג, ועוד.

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

מה מחיר ג'נסיס GV80 קופה החדשה, ומה מצפה לנו בעתיד?

מחיר הדגם מתחיל מ-669,000 ₪ עבור גרסת ה-Luxury. עבור ה-GV80 Coupe Ultimate תשלמו 719,000 ₪.

לאחר שחווינו עלייה מעניינת בתחום החשמליות, העתיד של מותג ג'נסיס מתקדם כעת דווקא לכיוון ההיברידי. באפריל 2025 צפוי להגיע לישראל הדגם הבא – ג'נסיס G90.

צילום: פלאג מג
צילום: פלאג מג

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זו, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים/ות להישאר מעודכנים לגבי כל רכב חשמלי שיוצא לשוק? פתחנו קבוצת וואטסאפ, בנוסף לקבוצת הטלגרם שלנו, ואתם מוזמנים להצטרף גם אליה!

מעוניינים להתייעץ לגבי רכבי ג'נסיס? בואו לדבר על זה בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

לקריאה וצפייה בדגמים נוספים

צפו במבחן הדרכים של ג'נסיס G80 החשמלית הקודמת עם הגג הסולארי בערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג
צפו במבחן הרכב של ג'נסיס G80 החשמלית בפחות מדקה בערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post השקה: ג'נסיס GV80 קופה החדשה בישראל – ומה בעתיד? appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/genesis-gv80-coupe-2024-in-israel/feed/ 0
האם בקרוב תוכלו להזמין טסלה סייברטראק בישראל? https://www.plugmag.co.il/can-you-order-tesla-cybertruck-in-israel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=can-you-order-tesla-cybertruck-in-israel https://www.plugmag.co.il/can-you-order-tesla-cybertruck-in-israel/#respond Mon, 04 Nov 2024 14:30:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19625 האם יש סיכוי שנראה את טסלה סייברטראק בישראל בייבוא רשמי? ייתכן שהיום הזה קרוב מאי פעם. בואו נראה מה הגרסאות שיכולות להגיע לארץ ומה כבר ידוע לנו בנושא

The post האם בקרוב תוכלו להזמין טסלה סייברטראק בישראל? appeared first on פלאג מג.

]]>
טסלה סייברטראק הושקה רשמית בסוף שנת 2023, ולא ידענו בזמנו האם היא תגיע גם לישראל. מלבד טסלה בודדת שהגיעה לארץ בייבוא מקביל, ונאלצה להיאבק על הזכות לקבל רישוי (אותו קיבלה לבסוף), לא הגיעו אלינו סייברטראק רבות. כן דנו באיסור הספסור בטסלה סייברטראק (שמאז הוסר שוב), ומאז צצו גם כל מני מתחרות חדשות לדגם, כמו רדאר RD67 (וכמובן ריביאן R1T שהקדימה אותה). האם כיום יש יותר סיכוי שהטנדר החשמלי המדובר של טסלה יגיע לישראל בייבוא רשמי? בואו נראה.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

צפו בסרטון כתבת ההשקה של טסלה סייברטראק בערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

האם יש יבוא רשמי של טסלה סייברטראק בישראל?

נתחיל במענה לשאלה הזו. אז קודם כל, כרגע עוד לא ניתן להזמין את הסייברטראק מאתר ההזמנות הרשמי של החברה בישראל. אבל מה שכן, התווסף דף לדגם – עם חיבור לטופס להשארת פרטים ולקבלת עדכונים. בכך טסלה בעצם צירפה את הסייבטראק לרשימת הדגמים של השוק הישראלי, ומפה הדרך לייבוא רשמי מתקצרת.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

ומה הזווית המשפטית? (צילום: טסלה)
Tesla Cybertruck (צילום: טסלה)

מפרט טכני של טסלה סייברטראק בישראל

טסלה סייברטראק תוצע בארץ בשלוש גרסאות: הנעה אחורית (שתצא לשווקים רק בשנת 2025); הנעה כפולה; ו-Cyberbeast העוצמתית, שנעזרת בלא פחות מ-3 מנועים שונים.

לגרסה הבסיסית בעלת ההנעה האחורית יש טווח נסיעה של עד 400 ק"מ, לגרסת ההנעה הכפולה – עד 547 ק"מ, ולגרסת ה"סייברביסט" – עד 515 ק"מ. קצב הטעינה של הסוללה בכלל רמות הגימור הוא עד 250 קילוואט בעמדת טעינה מהירה. בעמדת סופרצ'ארגר התומכת בקצב הזה, תוכלו להטעין 235 ק"מ לסוללה תוך 15 דקות בלבד.

הרכב מסוגל להאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 6.8 שניות בגרסת ההנעה האחורית, 4.3 שניות בגרסת הביניים, ו-2.7 שניות(!) בגרסת ה-CyberBeast (במצב "Beast").

גרסת ה-Cyberbeast מסתפקת ב-515 ק"מ של טווח, אך מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-2.7 שניות (במצב Beast) והמהירות המרבית שלה עומדת על 209 ק"מ (לעומת 180 קמ"ש בגרסה הרגילה).

לדגם יש כושר גרירה של עד 3,400 ק"ג בגרסת ההנעה האחורית, ועד 4,990 ק"ג בשתי גרסאות ההנעה הכפולה. כושר ההעמסה של הרכב מוגבל ל-1,134 ק"ג, ויש לו 1,897 ליטר אחסון כשהארגז האחורי סגור.

פנים הרכב (מקור: אתר טסלה העולמי)
פנים הרכב (מקור: אתר טסלה העולמי)

איבזור טסלה סייברטראק

הרכב מאובזר במסך מגע מרכזי בגודל 18.5 אינץ' ומסך מגע מאחור בגודל 9.4 אינץ', לצד מערכת שמע בעלת 15 רמקולים ושני סאבוופרים. בתא הנוסעים ותא המטען תמצאו שקעי 120 ו-240 וולט, כאשר לרכב יש יכולת לספק עד 11.5 קילוואט לרשת הביתית. תוכלו לקרוא עוד על הפונקציה הזו במדריך לרכב חשמלי בתרחיש עלטה ובזמן הפסקות חשמל ארוכות. לסייברטראק יש גם מתלי אוויר, המאפשרים מרווח גחון מקסימלי של 40.6 מ"מ.

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

טעינה מרכב לרכב בטסלה Cybertruck (מקור: אתר טסלה העולמי)
טעינה מרכב לרכב בטסלה Cybertruck (מקור: אתר טסלה העולמי)

מחיר טסלה סייברטראק

מחיר הדגם בישראל טרם נקבע.

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

טסלה סייברטראק
טסלה סייברטראק, ובתוכה – הטרקטורון של טסלה, סייברקוואד (מקור: אתר טסלה העולמי)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים בישראל? לאחרונה פתחנו קבוצת וואטסאפ, בנוסף לקבוצת הטלגרם שלנו, ואתם מוזמנים להצטרף גם אליה!

רוצים לדבר על רכבי טסלה? בואו לדבר על זה בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

צפו בטסלה סיייברטראק בפחות מדקה בערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג
Cybertruck (מקור: אתר טסלה העולמי)
Cybertruck (מקור: אתר טסלה העולמי)

The post האם בקרוב תוכלו להזמין טסלה סייברטראק בישראל? appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/can-you-order-tesla-cybertruck-in-israel/feed/ 0
עוד יונדאי מונעת מימן: רכב הקונספט החדש יונדאי אינטיום https://www.plugmag.co.il/hyundai-initium-hydrogen-concept/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hyundai-initium-hydrogen-concept https://www.plugmag.co.il/hyundai-initium-hydrogen-concept/#respond Thu, 31 Oct 2024 15:00:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19603 רכב הקונספט יונדאי אינטיום הוא לא מכונית המימן הראשונה של המותג - וגם לא האחרונה. מה צפוי לנו בתחום הנעת המימן, ומה זה בכלל אומר?

The post עוד יונדאי מונעת מימן: רכב הקונספט החדש יונדאי אינטיום appeared first on פלאג מג.

]]>
יונדאי מפלרטטת עם תחום המימן לא פעם, והיא גם מבצעת. הדוגמה הכי "גדולה" ליישום הזה היא משאית המימן הראשונה בישראל – יונדאי Xcient – שהושקה בסוף שנת 2022. בזכותה אפילו הוקמה תחנת התדלוק במימן הראשונה בארץ. אבל גם בתחום רכבי הנוסעים יונדאי לא שוקטת על השמרים, כאשר בשנת 2018 השיקה את יונדאי נקסו (Nexo), קרוסאובר המימן הראשון שלה בייצור סדרתי. ויש גם את מכונית העל הבאה של יונדאי, N Vision 74 – אשר תהיה מכונית מימן בהספק של 775 כ"ס. אבל מה ידוע לנו על המצטרפת החדשה ביותר לרשימה, רכב הקונספט החדש יונדאי אינטיום (INITIUM)? בואו נראה.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)
יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)

אז מה זה בעצם רכב מימן, ומה זה רכב מונע תא דלק?

על מנת לשמור על פשטות ולא להיכנס להסברים טכניים מורכבים, נספק כאן הסבר מאוד מופשט לתהליך כימי די מורכב. נתחיל מזה ש"טכנולוגיית תא דלק" ו"הנעת מימן" הם שני שמות שונים לאותו מנגנון עבודה, כאשר "תא הדלק" הוא למעשה אחד הרכיבים בתוך מערכת ההינע של רכב מונע במימן. התהליך מתחיל באמצעות סינון האוויר שמגיע מבחוץ ונמצא סביבנו, והפרדתו המוחלטת של החמצן מכל שאר רכיבי האטמוספירה, כאשר "הקסם" מתרחש בתוך תא הדלק – שם המימן בא במגע עם החמצן, ומפיק חשמל.

יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)
יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)

עיצוב יונדאי אינטיום

וכעת נעבור לעיצוב, שתואם את תורת "Art of Steel" החדשה של המותג. שפת העיצוב הזו אגרסיבית ומאסיבית למדי, ותצורת הפנסים המרובעים שלה שונה מזו של דגמים חשמליים אחרים של המותג (דוגמת יונדאי איוניק 5 ויונדאי איוניק 6).

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)
יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)

נתונים טכניים של יונדאי אינטיום

הרכב עושה שימוש ב"דור הבא" של מערכת תא הדלק של יונדאי. מערכת ההינע שלו מייצרת הספק של 204 כ"ס ("הספק הזהב", לאלו מכם שזוכרים את התקופה הזו בעולם הרכב החשמלי), לעומת 165 כ"ס בנקסו.

לצידו הוא מאובזר בסוללה גדולה יותר מקודמו לתפקיד, המאפשרת טווח נסיעה מירבי מוצהר של כ-650 ק"מ. בדומה לדגמים החשמליים של האחרים הקונצרן, גם הרכב הזה תומך בטכנולוגיית V2L להפעלת מכשירי חשמל חיצוניים. תוכלו לקרוא עוד על הפונקציה הזו במדריך לרכב חשמלי בתרחיש עלטה ובזמן הפסקות חשמל ארוכות.

יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)
יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)

מתי יונדאי אינטיום יצא לשוק?

אז זהו, שרכב הקונספט יונדאי אינטיום כנראה לא יצא לשוק בפני עצמו – אבל כבר במחצית הראשונה של שנת 2025 אנחנו צפויים לראות קרוסאובר מונע מימן שמבוסס עליו. עדיין לא ידוע האם הוא יגיע לישראל, מדינה בה כרגע תשתית התדלוק במימן עודנה לא מפותחת דיה – אבל עם קצת תקציב ונכונות הכל יכול להשתנות.

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)
יונדאי אינטיום (צילום: יצרן)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים בישראל? לאחרונה פתחנו קבוצת וואטסאפ, בנוסף לקבוצת הטלגרם שלנו, ואתם מוזמנים להצטרף גם אליה!

רוצים לדבר על רכבי יונדאי? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

צפו במבחן של יונדאי קונה היברידי 2024 בערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post עוד יונדאי מונעת מימן: רכב הקונספט החדש יונדאי אינטיום appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/hyundai-initium-hydrogen-concept/feed/ 0
המכונית החשמלית שיאומי SU7 אולטרה שוברת שיאים על מסלול המירוצים https://www.plugmag.co.il/xiaomi-su7-ultra-breaks-track-speed-records/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=xiaomi-su7-ultra-breaks-track-speed-records https://www.plugmag.co.il/xiaomi-su7-ultra-breaks-track-speed-records/#respond Tue, 29 Oct 2024 15:00:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19590 שיאומי SU7 אולטרה היא גרסת המירוצים של שיאומי SU7 "הרגילה", אשר שברה שיאים בהזמנות בעת השקתה. כעת המכונית שברה את השיא לו ייחלה - וזוכה בתואר מכונית 4 הדלתות המהירה בעולם על מסלול המירוצים של נירבורגרינג

The post המכונית החשמלית שיאומי SU7 אולטרה שוברת שיאים על מסלול המירוצים appeared first on פלאג מג.

]]>
ביולי האחרון נחשפה שיאומי SU7 אולטרה – שהיא מכונית על חשמלית שנועדה להתחרות בדגמים כמו פורשה טייקאן. זו בעצם הגרסה הכי הכי הכי בכירה (נכון לרגע זה) של שיאומי SU7 שהושקה רשמית לקראת סוף השנה שעברה, וכל המלאי שלה הוזמן תוך 24 שעות (כ-50 אלף יחידות!). כבר אז הוכרז שהיא תתחרה במירוץ נירבורגרינג (Nürburgring) – והיום היא זכתה לשבור שיא חדש על המסלול הזה בדיוק.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)
מכונית העל החשמלית שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)

הניצחון של שיאומי SU7 אולטרה

בהתאם לתחזיות, שיאומי SU7 אולטרה התחרתה במסלול נירבורגרינג (Nürburgring) בזוכות הקודמות של המירוץ – פולקסווגן ID.R, ואחריה EVIJA X, EP9, רימאק נבארה, פורשה טייקאן טורבו GT, טסלה מודל S פלייד ויונדאי איוניק 5 N.

מטרתה הייתה אחת – לזכות בתואר מכונית 4 הדלתות המהירה בעולם, והיא עמדה במשימה בגבורה. שיאומי SU7 אולטרה השלימה את ההקפה תוך 6 דקות ו-46.874 שניות בלבד, וזכתה בתואר.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)
שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)

קצת על שיאומי SU7 אולטרה

הגרסה הספורטיבית של ה-SU7 נהנית מהספק שהוא יותר מכפול מההספק של הגרסה הכי בכירה עד כה של ה-SU7 (שנקראת Max) – 1548 כ"ס, בהנעה כפולה תלת-מנועית. המנועים האלו מאפשרים לרכב להאיץ מ-0-100 קמ"ש תוך 1.97 שניות בלבד. ניתן להשוות את קצב ההאצה לזה של טסלה מודל S פלייד (כ-1.99 שניות) ולוסיד אייר Sapphire (כ-1.89 שניות, לטענת החברה).

הדגם ארוך ורחב יותר מגרסת ה-Max של ה-SU7, ואורכו 526 ס"מ (26 ס"מ יותר), רוחבו 206 ס"מ (10 ס"מ יותר) – והוא נמוך יותר ב-4 ס"מ (140 ס"מ גובה בסך הכל). בסיס הגלגלים נותר כשהיה, ואורכו 3 מטרים.

האולטרה בנויה לאווירודינמיות וקירור מירביים. כל גוף הרכב בנוי מסיב פחמן, מה שמאפשר לו משקל קל יחסית (לעומת רכבי על-אחרים) של 1,900 ק"ג – שהם 500 ק"ג פחות מה-SU7 הרגילות. הרבה פרטים נוספים (דוגמת גודל הסוללה, טווח הנסיעה, איבזור ומחיר הרכב) טרם פורסמו, אך ידוע לנו גם בתנאים הנכונים תוכלו להטעין את הרכב במלואו תוך כ-12 דקות.

בעקבות הזכייה זכינו גם אנחנו בעוד קצת פרטים טכניים, ביניהם שהרכב שיגיע לייצור סדרתי יהיה מצויד בדיסקי הבלמים הגדולים בקטגוריה שלו, שעשויים מסיב פחמן שעומדים בתקני מרוצים מקצועיים. כמו כן הוא ייאובזר בצמיגי Bilstein EVO T1, כאשר גרסת הייצור ההמוני שלו תציע ככל הנראה הספק משולב של 548 כ"ס "בלבד".

להרחבה לגבי המושגים האלו, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)
שיאומי SU7 Ultra (צילום: יצרן)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מקווים לחזרתם המהירה והשלמה של כל החטופים ומאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

רוצים לדבר על רכבי שיאומי? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

מכונית העל החשמלית שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)
מכונית העל שיאומי SU7 אולטרה (צילום: יצרן)

לקריאה וצפייה ברכבים נוספים

מבחן זיקר 001 החשמלי – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post המכונית החשמלית שיאומי SU7 אולטרה שוברת שיאים על מסלול המירוצים appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/xiaomi-su7-ultra-breaks-track-speed-records/feed/ 0
עד סוף 2024 בישראל: JAECOO 7 פלאג אין עם טווח משולב של 1,300 ק"מ https://www.plugmag.co.il/jaecoo-7-phev-coming-by-the-end-of-2024/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jaecoo-7-phev-coming-by-the-end-of-2024 https://www.plugmag.co.il/jaecoo-7-phev-coming-by-the-end-of-2024/#respond Mon, 28 Oct 2024 08:00:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19570 גרסת הפלאג אין של הקרוסאובר JAECOO 7 צפויה להגיע לישראל עד סוף השנה. יש לה טווח נסיעה חשמלי של כ-90 ק"מ, וטווח משולב של כ-1,300 ק"מ

The post עד סוף 2024 בישראל: JAECOO 7 פלאג אין עם טווח משולב של 1,300 ק"מ appeared first on פלאג מג.

]]>
ביולי האחרון הושק בישראל הקרוסאובר המשפחתי מונע הבנזין ג'אקו 7 (JAECOO 7), שפתח היצע הדגמים של צמד המותגים OMODA ו-JAECOO בארץ. כבר אז התבשרנו שזהו הדגם הראשון בישראל, אבל ממש לא האחרון, היות והיבואנית (קבוצת כלמוביל) הודיעה כי בשנתיים הקרובות צפויים להגיע לישראל 6 דגמים חדשים, ב-14 תצורות שונות, וב-4 סוגי הינע: חשמלי, פלאגאין, היברידי ובנזין. כעת אנחנו מתבשרים כי עד סוף 2024 יגיע אלינו הדגם הראשון בעל ההנעה האלטרנטיבית של המותג – ג'אקו 7 פלאג אין. מה כבר ידוע לנו על הדגם?

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי או הפלאגאין החדש שלכם

JAECOO 7 פלאג אין (צילום: יצרן)
JAECOO 7 פלאג אין (צילום: יצרן)

מפרט טכני של JAECOO 7 פלאג אין

ג'אקו 7 פלאג אין מגיע עם מנוע בנזין 1.5 ליטר טורבו שמניע את הגלגלים הקדמיים, בהספק של 342 כ"ס.

לצידו יש לו סוללה בגודל של 18.3 קוט"ש. הרכב יאפשר נסיעה על חשמל בלבד לטווח של כ-90 ק"מ, וטווח נסיעה משולב של 1,300 ק"מ. נתון זה מאפשר לו צריכת דלק משולבת של של 22.5 ק"מ לליטר, בהנחה שהסוללה טעונה. ומלבד הנסיעה החשמלית בלבד – כאשר הסוללה טעונה לפחות ב-10%, הרכב יכול לנסוע על מצב היברידי.

מידות גרסת הפלאגאין זהות לדגם הבנזין, ממנו הוזמנו כבר למעלה מ-1,300 רכבים עד היום – ובחודש ספטמבר האחרון הוא אף היווה את דגם 5 המקומות מונע הבנזין הנמכר בישראל.

להרחבה בנושא מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

JAECOO 7 פלאג אין מבפנים (צילום: יצרן)
JAECOO 7 פלאג אין מבפנים (צילום: יצרן)

בטיחות ואיבזור

בגזרה הבטיחותית, ג'אקו 7 פלאג אין מאובזר במערך מצלמות היקפיות 540° המאפשרת תצוגת "שלדה שקופה" של הכביש מתחת למכסה המנוע, 8 כריות אוויר, ויש לו אפילו יכולת להבהב בפנסים בעת ביצוע ניסיון גניבה – ובכך לנסות להרתיע גנבים פוטנציאליים.

מבחינת האיבזור יש לו מושב נהג עם תמיכת מותן חשמלית, מושבים קדמיים עם כיוונון חשמלי, פיצ'ר של הדלקת המיזוג בשלט רחוק (כולל זיכרון טמפרטורה), פתחי אוורור לשני אזורים בשורה השנייה (רגליים ופנים), מסך מולטימדיה ענק בגודל 14.8 אינץ', מערכת סאונד עם 6 רמקולים, מערכת טיהור אוויר (AQS), ועוד.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב פלאגאין? המדריך לרכב פלאג אין יעשה לכם סדר!

לוח השעונים של JAECOO 7 פלאג אין (צילום: יצרן)
לוח השעונים של JAECOO 7 פלאג אין (צילום: יצרן)

קצת על OMODA ו-JAECOO

המותגים OMODA ו-JAECOO הם מותגים חדשים יחסית של יצרנית הרכב הסינית צ'רי (Cherry). שניהם מייצרים קרוסאוברים, שמיועדים כאמור לשימושים שונים ומגוונים – החל מרכבי שטח, דרך רכבים משפחתיים ועד רכבים עירוניים צעירים.

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

JAECOO 7 - בקרוב בגרסת פלאגאין (צילום: פלאג מג)
JAECOO 7 – מההשקה של גרסת הבנזין (צילום: פלאג מג)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

רוצים לדבר על רכבי ג'אקו? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

JAECOO J7 שכלמוביל תייבא לישראל (צילום: JAECOO)
JAECOO J7 (צילום: JAECOO)

לקריאה וצפייה נוספת

מבחן סמארט 1 בראבוס החשמלית – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

The post עד סוף 2024 בישראל: JAECOO 7 פלאג אין עם טווח משולב של 1,300 ק"מ appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/jaecoo-7-phev-coming-by-the-end-of-2024/feed/ 0
מבחן רכב: גרסת הביצועים המחשמלת סמארט 1 בראבוס https://www.plugmag.co.il/smart-1-brabus-review/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=smart-1-brabus-review https://www.plugmag.co.il/smart-1-brabus-review/#respond Sat, 26 Oct 2024 16:00:00 +0000 https://www.plugmag.co.il/?p=19505 סמארט 1 בראבוס היא גרסת הביצועים הספורטיבית של סמארט 1 החשמלית, ויש לה הנעה כפולה בהספק מרשים של 428 כ"ס. לקחתי אותה למבחן, ואלו הן התוצאות

The post מבחן רכב: גרסת הביצועים המחשמלת סמארט 1 בראבוס appeared first on פלאג מג.

]]>
מבחן סמארט 1 בראבוס החשמלית – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

סמארט 1 מגיעה לישראל ב-4 רמות גימור, ואני כבר בחנתי בעבר את גרסת הפרימיום שלה. הפעם לקחתי למבחן את סמארט 1 בראבוס (Smart 1 Barbus) הבכירה ביותר, לה יש הנעה כפולה. המבחן הזה יהיה קצר יותר מזה של הפרימיום, ויתמקד בעיקר בייחוד של הדגם הזה, כך שאם תרצו לשמוע על הסמארט 1 בפירוט מומלץ לקרוא ולצפות גם במבחן שלה. וכעת – בואו נכיר את גרסת הבראבוס העוצמתית.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

מבחן סמארט 1 בראבוס (צילום: פלאג מג)
מבחן סמארט 1 בראבוס (צילום: פלאג מג)

מה זה בראבוס?

נתחיל את המבחן במענה לשאלה חשובה: מה זה בכלל בראבוס? למי שלא מכיר, בראבוס היא חברה גרמנית שמתמחה בביצוע שיפורים לרכבי יוקרה, בעיקר לדגמים של מרצדס בנץ, מייבאך וסמארט – שכולן בעצם תחת אותו בעל בית. אתם בטח תוהים, למה צריך סדנה לשיפור ביצועים כשיש כבר חטיבת ביצועים למותג? אז זה נכון, למרצדס יש חטיבת ביצועים שנקראת AMG, אבל זה לא בדיוק אותו הדבר. מה שהסדנה הזאת בעצם עושה הוא לקחת רכבים קיימים או דגמים קיימים ולייצר עבורם גרסה ספורטיבית, עם מנועים חזקים יותר. השינויים מתבטאים גם בעיצוב החיצוני והפנימי, שהופך לספורטיבי ומגניב יותר, ונראה את זה תכף מקרוב.

מבחן סמארט 1 Brabus (צילום: פלאג מג)
מבחן סמארט 1 Brabus (צילום: פלאג מג)

עיצוב סמארט 1 בראבוס החשמלית

בעוד בעבר היה מדובר ברכב קטן מאוד, הסמארט החדשה הפכה למרווחת וגדולה הרבה יותר. למרבה ההפתעה של הרבה לקוחות עבר, סמארט 1 היא קרוסאובר חשמלי שדומה במימדיו למרצדס EQA, יונדאי קונה, לקסוס UX ועוד.

אני אוהבת את העיצוב של הסמארט 1, והוא מתחדד בגרסת הביצועים הזו. גם פה יש לנו את פנסי המטריקס לד האדפטיביים הרוחביים והמעוצבים, שילובי צבעים רבים, קובייתיות עגלגלה, חלונות אחוריים כהים, ידיות נשלפות וחלונות עם דלתות ללא מסגרת.

אבל יש גם הבדלים עיצוביים מסמארט 1 פרימיום שבחנתי. כאן יש לנו קליפרים בצבע אדום וחישוקי 19 אינץ' בעיצוב ייחודי לגרסה הזו, ספוילר אחורי, כונסי אוויר קצת יותר מובחנים מלפנים ודמוי כונסי אוויר מעוצבים על מכסה המנוע. יש גם שינויים עיצוביים בתוך הרכב, עליהם נפרט ממש עוד מעט. התג של בראבוס מופיע גם כן בתחתית הפגושים ובתחתית הדלתות האחוריות – ואני אוהבת את גאוות היחידה הזאת. רכב המבחן שקיבלתי מגיע בשילוב צבעים אדום-שחור מהמם, עם גג בצבע נפרד מהרכב.

וגם פה, כמו שראינו בסמארט 1 פרימיום וסמארט 3 – השלט של הדגם המעוצב ממש יפה מגיע בצבעים של הרכב! ממש אהבתי את ההתאמה גם הפעם ואת ההתייחסות לפרטים הקטנים.

יצאנו להקיף את ישראל עם רכב חשמלי, וחזרנו כדי לספר!

מבחן רכב סמארט 1 Brabus (צילום: פלאג מג)
מבחן רכב סמארט 1 Brabus (צילום: פלאג מג)

המנוע

לסמארט 1 שתי אפשרויות הינע: הנעה אחורית והנעה כפולה. לפניכם אתם רואים את גרסת הביצועים בראבוס, לה יש שני מנועים שמספקים לה יחדיו 428 כ"ס. זה מאפשר לה להאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 3.9 שניות בלבד. 

להרחבה בנושאים אלו – מומלץ לעיין במדריך רכב חשמלי

מבחן רכב סמארט 1 בראבוס (צילום: פלאג מג)
מבחן רכב סמארט 1 בראבוס (צילום: פלאג מג)

אזור הנוסעים מלפנים

את הפירוט המלא של מה שיש בתוך הרכב תוכלו למצוא בסרטון המבחן של סמארט 1 פרימיום, אבל נעבור על זה כעת בקצרה. סמארט 1 מעוצבת היטב גם מבפנים, והיא מאוד מרווחת. בגרסת הבראבוס היא כוללת מושבי והגה בראבוס ייחודיים, עם תפירה ונגיעות אדומות, ולכל זה מתווספות גם חגורות אדומות מהממות. ההגה קטום בתחתית וכולל הרבה כפתורים שימושיים. ממש אהבתי את הנגיעות העיצוביות האלו מבפנים וזה ממש מוסיף בעיני! ולטעמי האישי זה גם שילוב צבעים מהמם, כי אני מאוד אוהבת אדום ושחור.

הדגם מגיע עם כניסה והתנעה ללא מפתח (פונקציית מפתח חכם); גג פנורמי; מראה אמצעית מתכהה כנגד סינוור; מערכת שמע של Beats שנותנת ביצועים; מערכת טיהור אוויר; זיכרונות למושב הנהגת ולמראות; ועוד.

אזור הנוסעים מלפנים סמארט 1 בראבוס (צילום: פלאג מג)
אזור הנוסעים מלפנים סמארט 1 בראבוס (צילום: פלאג מג)

חוויית המשתמש בתא הנהג והנוסעים

מסך המולטימדיה גדול, מעוצב יפה וכולל הרבה פונקציות. כן חסרים לי כרגיל כפתורים פיזיים לשליטה על המיזוג או חוגות, אבל יש כפתור מגע לקיצור דרך. לפחות פתחי המיזוג ניתנים לכיוונון ידני. מערכת המולטימדיה מתממשקת באופן אלחוטי עם אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, ויש גם את השועל החמוד והמונפש שהוא העוזרת הקולית בדגם. תוכלו להפעיל אותו דרך לחיצה עליו, פקודה קולית או לחיצה על הכפתור שעל גבי ההגה.

בהגדרות במערכת המולטימדיה יש לכם אופציה לתזמן מראש את הפעלת המיזוג ברכב. לאחרונה התווספה גם אפליקציה לשליטה מרחוק בכל דגמי המותג, אבל לקחתי את רכב המבחן לפני התוספת הזו.

בדגם יש תאי אחסון רבים שמעוצבים יפה, ורובם גם ניתנים לסגירה. למשל, יש מקום לאחסון משקפי שמש, משטח גדול בתחתית הקונסולה המרכזית לאחסון תיק, ותא מקורר בקונסולה המרכזית לאחסון משקאות. ויש פה גם תשומת לב לפרטים הקטנים, כי מתוך תא הכפפות אתם יכולים לשלוף וו קטן לתלייה של תיקים או שקיות.

ונסיים בתחושת הישיבה ברכב. הכיסאות נוחים ותומכים, ושני המושבים הקדמיים ניתנים לכיוון חשמלי, וכוללים חימום. למושב הנהג יש גם זיכרונות ותמיכה לגב התחתון.

תא הנהגת והנוסעים מלפנים
תא הנהגת והנוסעים מלפנים

אזור הנוסעים מאחור

הרכב מרווח מאוד מאחור ונעים לישיבה. גב הקונסולה המרכזית כולל פתח מיזוג מתכוונן ידנית עם תאורה, שקע USB-C ו-USB רגיל, ועוד טיפה שטח אחסון תחתיהם. יש גם משענת יד מרכזית עם מתקן ל-2 כוסות ופתח למגלשי סקי, ידיות עם ווי תלייה, תאורה, ואחסון בדלתות – לצד כיסים בגב הכיסאות הקדמיים.

תא הנוסעים מאחור
תא הנוסעים מאחור

תא המטען האחורי

דלת תא המטען נפתחת חשמלית בכל הדרכים שאנחנו מכירים, כולל במחוות רגל. נפחם של שני תאי המטען ברכב לא השתנה מגרסת הפרימיום. תא המטען כאן לא כזה גדול, כי זה המחיר שבחרו בסמארט לשלם על חשבון תא הנוסעים המרווח מאוד. יש לו סף טעינה גבוה, כמו שאני אוהבת, ואין בו יותר מידי מקום (בנפח 273 ליטר, או 411 בעת קיפול המושבים האחוריים) – אבל יש מספיק לשימוש יומיומי. מתחת לרצפה יש מגירה תחתונה מרווחת לאחסון כבלים ודברים נוספים.

תא המטען האחורי של סמארט 1 Brabus
תא המטען האחורי של סמארט 1 Brabus

תא מטען קדמי ויכולות גרירה

וזה לא כל שטח האחסון, כי לרכב יש גם תא מטען קדמי. הוא נפתח ומוחזק עם מוטות טלסקופיים נוחים ויש לו כיסוי ששומר על כל מה שתשימו בתוכו. יש לו נפח קטן וחביב של 15 ליטר – ותוכלו לאחסן בו את ערכת הניפוח ועוד דברים קטנים.

בנוסף, לרכב יש יכולת גרירה של 750 ק"ג ללא בלמים, ו-1,600 ק"ג עם בלמים.

תא המטען הקדמי
תא המטען הקדמי

מערכת חשמלית וטווח נסיעה במבחן

לסמארט 1 יש סוללה בגודל 66 קוט"ש בכל הגרסאות, שמאפשרת לה טווח נסיעה מירבי מוצהר של 400 ק"מ בגרסת הביצועים הזו.

הרגנרציה נשלטת דרך מערכת המולטימדיה וכוללת 3 מצבים – Low, Medium ו-High. אתם יכולים להגיע אליהם באמצעות לחיצה על כפתור המגע של ההגדרות, וזו האופציה הראשונה שמופיעה. זה לא נורא כמו לדחוף את זה לעומק מערכת המולטימדיה, אבל אני תמיד מעדיפה כפתור או מנוף על גבי ההגה. בנוסף, יש גם מצב של S-Pedal המאפשר סוג של נהיגה בדוושה אחת.

הטעינה של הסמארט מתבצעת דרך שקע שנמצא מעל לגלגל השמאלי אחורי, והוא כולל אינדיקטור טעינה מואר. הטעינה הביתית מתבצעת בקצב של 22 קילוואט. הסמארט 1 היא בין הבודדות בשוק בישראל, אשר מאפשרות טעינה בקצב שכזה כסטנדרט! טעינה ביתית בקצב מקסימלי, או שימוש בעמדת AC ציבורית (כלומר – עמדה "רגילה") – יכולה לטעון את הסוללה של הסמארט בתוך פחות מ-3 שעות!!!

נכון, בשביל שתוכלו לטעון אותו בבית בקצב הטעינה המקסימלי תצטרכו לארגן תשתית של 32 אמפר תלת פאזי פנויה רק בשבילו (במקסימום), אבל גם בשימוש בעמדות טעינה ציבוריות רגילות (לא מהירות) – אתם תוכלו להשיג תוצאות מרשימות במיוחד, היות ומספיק למשל שהגעתם לאימון היומי בחדר הכושר לשעתיים, חיברתם את הרכב לעמדה ציבורית, ובגמר האימון שערך שעה וחצי הרכב כבר טעון במלואו כי ממילא הגעתם עם איזה 60% בסוללה. מדובר בעיניי בפיצ'ר שלגמרי יכול להקל באופן משמעותי על מי שמתלבט לגבי המעבר לרכב חשמלי.

בעמדה מהירה, תוכלו לטעון את הסוללה בקצב מירבי של 150 קילוואט.

במהלך המבחן אני השגתי טווח נסיעה של 345 ק"מ בין טעינות – שזה נתון סביר והגיוני ביותר. חשוב לי לציין שברכב ביצועים אלמנט הטווח אינו הדבר המשמעותי ביותר, כי ככל שתנהגו בצורה ספורטיבית יותר כך "תבזבזו" יותר חשמל. אין מה לעשות ולא ניתן ליהנות משני העולמות, ואם תרצו טווח גדול יותר אני ממליצה ללכת על אחת מגרסאות ההנעה האחורית של הדגם.

להרחבה לגבי מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

שקע הטעינה
שקע הטעינה

בטיחות ומערכות עזר בסמארט 1 בראבוס

סמארט 1 זכתה ב-5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק של היורו NCAP, ויש לה מערכות בטיחות חכמות בפיתוח משותף עם חברת מוביליי הישראלית. הרכב מגיע בין השאר עם מצלמת 360 מעלות, בקרת שיוט אדפטיבית שעובדת ממש יפה, בקרת סטייה מנתיב, זיהוי רכב בשטח מת עם תיקון והתראה בשני מוקדים (על גבי המראות ובתאורת האווירה – כמו במרצדס!). בנוסף, יש לה גם סייען חנייה אוטונומי, חיישני חנייה קדמיים ואחוריים, מערכת אזהרה בעת פתיחת הדלתות, בלימת חירום ועוד.

איך זה לנהוג בסמארט 1 בראבוס?
איך זה לנהוג בסמארט 1 בראבוס?

איך סמארט 1 בראבוס נוסעת?

ובואו נעבור לחלק הכי חשוב במבחן של סמארט 3 בראבוס – חוויית הנהיגה. ל-3 מצבי הנהיגה (חסכוני, קומפורט וספורטיבי) שראינו בסמארט 1 פרימיום מתווסף כאן מצב רביעי שנקרא, איך לא, "בראבוס". הוא דומה מאוד למצב הספורט אבל מחדד את היכולות הספורטיביות של הרכב, והופך אותו למכונת ביצועים קיצונית ועוצמתית. הרכב חזק מאוד וקל מאוד, והוא טס על הכביש בקלילות בלי "לדפוק חשבון" למשקל של הרכב עצמו או נוסעיו. המצבים נשלטים על ידי כפתור מגע שתחת מערכת המולטימדיה. 

ובשביל שתוכלו ליהנות מהמצב הזה במלוא עוצמתו, אני ממליצה להפעיל בהגדרות של מערכת השמע את ההדמייה של רעש המנוע, ואז הרכב השקט הזה זוכה ל"נהמה" שמזכירה מנוע בנזין בפעולה כשאתם לוחצים על דוושת ההאצה. 

הרכב עם בידוד רעשים מצוין גם מבחינת רעשי כביש וגם מבחינת רעשי רוח. הבולמים שלו על הצד הקצת קשיח יותר משום מה, מה שפחות משכך זעזועים קשים בנהיגה עירונית. יש לכם המון מרווח ושדה ראייה בפנים הרכב, ובלילה תאורת המטריקס לד מאירה לכם היטב את הכביש.

בקרת השיוט האדפטיבית נשלטת בנוחות דרך כפתורים על גבי ההגה, תוכלו לראות אותה בתצוגה העילית ובלוח השעונים תראו גם הדמייה של הרכבים סביבכם. כיוון שהיא מבוססת על מצלמות, היא מוגבלת ל-130 קמ"ש. 

הגרסה הזו חזקה ומהירה יותר משמעותית מסמארט 1 פרימיום, לה הספק של 272 כ"ס ויכולת האצה של 6.7 שניות. בסך הכל גם גרסת הבראבוס נוחה מאוד ומהנה לנהיגה, וההספק שלה פסיכי – בקטע טוב, אז תנהגו בזהירות.

סמארט 1 בראבוס מבחן רכב
סמארט 1 בראבוס מבחן רכב

מחיר סמארט 1 בראבוס

לסמארט 1 יש 4 רמות גימור, שמחירן מתחיל מ-194,990 אלף ש"ח עבור רמת הגימור הבסיסית פרו+. רכב המבחן הוא מרמת הגימור בראבוס ומחירו 249,990 ש"ח. גרסת הפרימיום מתומחרת ב-219,990 ש"ח – ואילו גרסת ההשקה המוגבלת אזלה ואינה ניתנת לרכישה עוד כחדשה. כרגיל, המחירים נכונים לרגע ביצוע המבחן, ויכולים להשתנות בהמשך – ואינם כוללים אגרת רישוי או תוספת עבור צבעים מיוחדים.

ביקורת רכב סמארט 1 בראבוס
ביקורת רכב סמארט 1 בראבוס

סיכום מבחן סמארט 1 בראבוס

והגענו לסיכום המבחן, שהיה כאמור קצר מהרגיל. ההספק ויכולות ההאצה של סמארט 1 בראבוס הן ללא ספק גולת הכותרת של הגרסה הזו. במחיר נמוך יחסית עבור רכב ביצועים, הרכב הזה בהחלט נותן ביצועים.

גם העיצוב הספורטיבי ממש יפה בעיני, גם מבחוץ וגם מבפנים. ויש גם את האלמנטים שאהבתי בסמארט 1 פרימיום וקיימים גם פה – קצב טעינה ביתית של 22 קילוואט כסטנדרט, איבזור מפנק, מערכות בטיחות רבות, ורכב אופנתי שכיף לנהוג בו.

צפו במבחן סמארט 1 פרימיום בפחות מדקה בערוץ היוטיוב של פלאג מג

רוצים להתייעץ לגבי דגמי סמארט ומרצדס, או לספר על החוויה האישית שלכם? פרסמו פוסט בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חדשים.

ביקורת סמארט 1 בראבוס
ביקורת סמארט 1 בראבוס

מפרט טכני של סמארט 1 בראבוס

הספק מנוע חשמלי של רכב המבחן: 428 כ"ס, הנעה כפולה

קצב האצה מ-0-100 קמ"ש: 3.9 שניות

גודל סוללה: 66 קוט"ש

קצב טעינה מקסימלי בטעינה ביתית: 22 קילו וואט!

קצב טעינה מקסימלי בטעינה מהירה: 150 קילו וואט

זמן טעינה ביתית: כ-3 שעות!

טווח מוצהר: 400 ק"מ בטעינה אחת

טווח נסיעה במבחן: 345 ק"מ בטעינה אחת

מחיר רכב המבחן (רמת הגימור בראבוס): 239,900 ש"ח

אחריות: 3 שנות אחריות (ללא הגבלת ק"מ) על הרכב. 8 שנות אחריות או 200,000 ק"מ על הסוללה (לפי המוקדם מביניהם)

שירות: רשת מרכזי השירות של כלמוביל הפזורים ברחבי הארץ

[מחיר הרכב, תנאי האחריות והמפרט שלו נכונים לרגע כתיבת המבחן, ויכולים להשתנות בפועל]

סקירה סמארט 1 בראבוס
סקירה סמארט 1 בראבוס

The post מבחן רכב: גרסת הביצועים המחשמלת סמארט 1 בראבוס appeared first on פלאג מג.

]]>
https://www.plugmag.co.il/smart-1-brabus-review/feed/ 0