
ההכרזות המעניינות מתערוכת לוס אנג'לס 2021 מתחילות לטפטף אלינו לאט לאט. שעות בודדות אחרי ההשקה החשמלית המעניינת של פורשה – זוג דגמי הטייקן GTS – קיה מציגה רשמית את הקיה EV9. כרגע מדובר ברכב קונספט בלבד, ולא בדגם בייצור סדרתי (בניגוד למשל לקיה EV6), אך קיה צפויה להתחיל בייצורו כבר ב-2024, כאשר בחברה מתכננים שעד לשנה זו יהיו באמתחתה כ-11 דגמים חשמליים לחלוטין.

קיה EV9 הוא למעשה קרוסאובר גדול מימדים, שכפי הנראה יהווה את הרף העליון של סדרת הדגמים החשמלית של קיה – ה-EV. האורך עומד על 485 ס"מ, רוחב של 202.5 ס"מ, גובה של 175 ס"מ ובסיס גלגלים של 305 ס"מ. העיצוב מזכיר במקצת את הקיה סול החשמלית, שאינה מגיעה ארצה, אך מהממדים המצויינים לעיל ניכר כי מדובר ברכב גדול באופן משמעותי. על מערכת ההינע החשמלית לא נאמרה מילה בודדת בהודעה לעיתונות של קיה, אך כן צויין שם כי הטווח המוצהר יעמוד על 480 ק"מ – נתון מאוד דומה לקיה EV6 וליונדאי איוניק 5, אך בהתחשב בעובדה שמדובר ברכב גדול משמעותית, ייתכן ובקיה EV9 תהינה סוללה חדשה וגדולה יותר מהזוג לעיל.

למרות העדר פירוט טכני, ביצרנית כן פרטו קצת על מערכת הטעינה של הרכב. ובכן, כדאי שתשבו – קצב הטעינה המקסימלי שייתאפשר בקיה EV9, באמצעות טעינה מהירה, עומד על לא פחות מ-350 קילו וואט. זוכרים את עמדת הטעינה המהירה של ABB עליה דיווחנו לאחרונה? ובכן, עושה רושם שסוף סוף, יש בנמצא (או לפחות יהיה בנמצא) רכב ראשון שיוכל להוציא מעמדת הטעינה הזו את המקסימום. טעינה בעמדה שכזו תאפשר ל-EV9 למלא את הסוללה מ-10% ל-80% בתוך כ-20 עד 30 דקות. חדי העין מבניכם, וודאי הבחינו גם כי בצמוד לדלת תא המטען, ישנן זוג משענות ראש, מה שמרמז על כך שלדגם הקונספט שבעה או שישה מקומות, וייתכן שזה גם יגיע לרכב הסדרתי.

לצערנו, חוץ מהתמונות והנתונים היבשים לעיל אין לנו הרבה לחדש לכם, היות ומדובר בהצגה ראשונה של דגם הקונספט, והדרך לא קצרה עד שזה יהפוך לרכב תקני בייצור סדרתי. הדרך להגעתו ארצה ארוכה אף מעט יותר. יחד עם זאת, יש ב-EV9 מעין בשורה לגבי העתיד החשמלי של קיה-יונדאי, ואנו נעריך בזהירות, שיחד עם תמונות הריגול של מה שמכונה יונדאי איוניק 6, אנחנו נתחיל לראות "הצלבות" של דגמים בין שתי היצרניות-האחיות, כאשר ייתכן ובעתיד הלא רחוק כבר נראה איוניק כולשהי שעושה שימוש בפלטפורמה של ה-EV9. נזכיר כי משפחת ה-EV של קיה, וגם משפחת האיוניק של יונדאי, הן דגמים תאומים-לא-זהים אשר עושים שימוש בפלטפורמה משותפת, שפותחה מלכתחילה ככזו שמיועדת לאכלס רכבים חשמליים בלבד, ולא פלטפורמה רב מערכתית שתתאים לדגמים היברידיים, פלאג אין וחשמליים (בדומה ליונדאי איוניק ה"רגילה" או לקיה נירו).
מה דעתכם על הקיה EV6? בואו לדבר איתנו על זה בקבוצת הפייסבוק של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי
