מותג Komatsu חושף מחפר חשמלי שיכול להניף עד 409 טון

המהפכה החשמלית מגיעה גם לעולם הציוד המכני ההנדסי, עם כלים מעניינים ועוצמתיים שמונעים על חשמל בלבד. והסיבה? בעיקר חיסכון בעלויות תפעוליות

העתיד ירוק יותר, גם בעולם הציוד המכני ההנדסי. לרוב ציוד מכני הנדסי יונע עם מנוע דיזל, שהוא כידוע לנו לא מהווה את הבחירה הסביבתית ביותר שיש – אבל בעולם המודרני קיימות כבר מספר אופציות חשמליות לכלים שונים. כעת נחשף מחפר הידראולי חשמלי חדש, שיכול לחפור ולהניף עד 409 טון! מדובר במחפר החשמלי PC4000-11E (שם מפתה לכל הדעות, אך כך נהוג בתחום) של מותג Komatsu. ומלבד המימד הסביבתי, יש לו עוד כמה יתרונות בשרוול.

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

מחפר חשמלי Komatsu PC4000E (צילום: יצרן)
מחפר חשמלי Komatsu PC4000-11E (צילום: יצרן)

קצת על החברה והמחפר

קומטסו (Komatsu) היא חברה בינלאומית שמייצרת ציוד מכני הנדסי, והיא היצרנית השנייה בגודלה ובחשיבותה אחרי קטרפילר. היא נוסדה בשנת 1921, בעיר היפנית קומצו, וזה מקור שמה. ולמי שפחות בקיא בעניינים: הכלי שאנחנו מדברים עליו, מחפר (או "באגר"), מיועד לחפור תעלות ובורות בעת ביצוע עבודות עפר. יש לו זרוע מסתובבת, ובמקרה של הכלי החשמלי, היא מסוגלת להניף עד 409 טון של אדמה וסלעים! הכלי נועד לעבוד באופן סטטי יחסית ולא לזוז למרחקים גדולים, אך החשמל נדרש לשם תפעול אותה הכף – ולנהיגה למרחקים קצרים באתר הבנייה.

מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!

מחפר חשמלי Komatsu PC4000E (צילום: יצרן)
מחפר חשמלי Komatsu PC4000-11E (צילום: יצרן)

המחפר החשמלי של Komatsu

המחפר החשמלי PC4000-11E רוצה לשלב בין יכולות החפירה העוצמתיות של כלי מונע דיזל ובין הפעולה הירוקה של כלי חשמלי כדי לייצר כלי עבודה קשוח במיוחד.

הוא מיוצר במטרה להפחית 95%(!) מפליטות הפחמן הדו חמצני של הכלי, ולטענת החברה, הוא גם מוזיל עלויות אחזקה לצרכן האמריקאי. מה ההוזלה המדוברת? החברה מצהירה על 50% חיסכון לעומת כלי מונע דיזל מקביל. ולחברה יש גם הוכחות מבוססות נתונים, שמצביעות עד כה על חיסכון של 47% – בין השאר בגלל הפרשי המחירים בין תדלוק בדיזל ובין הטענה בחשמל בארה"ב (שהם נכון לרגע זה, 1.20 דולר לליטר לעומת 0.06 דולר לקילוואט).

וזה עוד לא הכל: התפעול החשמלי של הכלי מיועד גם להקל על התמרון והשימוש בו, וכתוצאה מכך גם להגביר את הבטיחות שלו. זוהי רק החשיפה הראשונית והמרגשת, וכרגע אנחנו עוד מחכים למפרט הטכני המלא של הדגם.

וולוו צמ"ה חשמלי
לקריאה נוספת על כלי קטן יותר: מחפרון זעיר חשמלי – וולוו ECR25 (מקור: אתר וולוו צמ"ה)

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

רוצים לדבר על כלים חשמליים? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

לקריאה וצפייה נוספת

מבחן קיה נירו היברידית 2024 – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג