מבחן רכב: MG4 X-Range תיקח אתכם רחוק יותר

ה-MG4 X-Range לוקחת את המכלול של ה-MG4 הרגילה, ומוסיפה עוד טווח ועוד קצת הספק. מה השתנה בה לעומת הדגם שכבר בחנו, וכמה רחוק באמת אפשר לנסוע בה?
מבחן MG4 X-Range החשמלית – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

החשמלית המסוגננת MG4 הושקה בישראל לפני קצת יותר משנה, וגם אותה בחנתי. במאי האחרון הושקו בישראל שתי גרסאות חדשות ומעניינות שלה: גרסת הביצועים העוצמתית MG4 X-Power, והגרסה מוגדלת הטווח MG4 X-Range. שני הדגמים האלו נכנסים למשפחת MG4 במקום שתי רמות הגימור ההתחלתיות Standard ו-Comfort – ומשאירים אותנו רק עם הגרסה הבכירה והמאובזרת ביותר, Luxury. 

ל-MG4 X-Power נערוך מבחן מסודר ונפרד, ובמבחן הנוכחי אנחנו נתמקד בגרסה עם הטווח המשופר – MG4 X-Range. זה יהיה מבחן קצר יותר מהרגיל, כי נדבר פה בעיקר על השינויים בדגם הזה לעומת ה-MG4 הרגילה שבחנתי, וגם נבחן מקרוב את הטווח המציאותי שלה. 

רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

ביקורת רכב MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)
ביקורת רכב MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)

עיצוב MG4 X-Range

מבחינה עיצובית, ה-MG4 היא ה-MG המועדפת עליי. המבנה הספורטיבי שלה, עם הפנסים המשולשים מלפנים והחזית המרשימה, לצד החלק האחורי השטוח יחסית והמעוצב מאוד הופכים אותה לייחודית ויפה מאוד בעיני. המימדים שלה הם על הצד הקומפקטי יותר של גזרת הקרוסאוברים והיא יחסית קצרה, מה שמקל על מציאת חנייה במקומות צפופים ועמוסים

ביחס ל-MG4 בגרסת ה-Luxury, אין כאן יותר מדי שינויים עיצוביים, אבל חישוקי הרכב השתנו (ואני אוהבת את העיצוב החדש הזה), וגם מאחור התווספה מדבקה מעוצבת של X-Range.

יצאנו להקיף את ישראל עם רכב חשמלי, וחזרנו כדי לספר!

מבט מהצד (צילום: פלאג מג)
מבט מהצד (צילום: פלאג מג)

אזור הנוסעים מלפנים ב-MG4 X-Range

נעבור על פנים הרכב ממש בקצרה, כי הפירוט המלא קיים במבחן ה-MG4 הרגילה – וגם יהיה במבחן של ה-X-Power. הדגם מצויד במערכת מולטימדיה בגודל 10.25 אינץ' עם מערכת ניווט מקורית, וקישוריות חוטית ל-Apple Car Play ו-Android Auto. לאוטו יש גם פתיחה וכניסה חכמה ללא מפתח, והוא נדלק כשמתיישבים באוטו ולוחצים על הברקס. זה ממש נוח בעיני ודומה לדגמים האחרים שבחנתי.

מבט לתוך הרכב
מבט לתוך הרכב
מבט לתוך הרכב
מבט לתוך הרכב

חוויית המשתמש בתא הנהג והנוסעים

הרכב מרווח ושני המושבים הקדמיים נוחים מאוד, מתכווננים חשמלית (גם לגובה) ואפילו כוללים חימום (שהפעם לא ניסיתי, כי מספיק חם בחוץ). אהבתי את זה שיש פה מקום למשקפי שמש ושרוב הדברים נשלטים דרך גלגל ההגה, אבל לא אהבתי את זה שמתקני הכוסות ממוקמים רחוק על הרצפה – ושאין כפתורים פיזיים להנמכה או הגברה של המיזוג, אלא רק כיבוי והדלקה שלו. אבל תוכלו להתאים אישית את הכפתורים על ההגה לביצוע הפונקציה הזו. 

הרכב מרווח גם מאחור, וכולל כל מני פתרונות אחסון. מאחורי הקונסולה המרכזית תמצאו חיבור USB בודד ותא אחסון קטן.

תא הנהג והנוסעים מלפנים
תא הנהג והנוסעים מלפנים

תא המטען של MG4 X-Range וכושר גרירה

הדגם מגיע עם אותו תא מטען שראינו ב-MG4 הרגילה, בנפח 363 ליטר (או עד 1,177 ליטר בעת קיפול שורת המושבים האחורית). רכב המבחן שקיבלתי הוא בין הבודדים שהגיעו לארץ עם פתיחה ידנית לתא המטען ועל כן הוא משמש כרכב הדגמה – והרכבים שלקוחות ירכשו ימסרו להם עם תא מטען בעל פתיחה חשמלית.

מתחת לרצפת תא המטען תמצאו מגירה תחתונה לאחסון כבלים וכל הציוד שתצטרכו. הרכב גם הגיע עם תיק אחסון חמוד וממותג לכבל הטעינה, שכולל סקוצ'ים שמונעים ממנו לזוז בתוך תא המטען – וזה חכם ונוח לשימוש.

ל-MG4 X-Range יש כושר גרירה מירבי של 500 ק"מ, עם או בלי בלמים.

תא המטען (צילום: פלאג מג)
תא המטען (צילום: פלאג מג)

מנוע

בדומה ל-MG4 Luxury, גם גרסת ה-X-Range מגיעה עם הנעה אחורית, אך בהספק גבוה יותר – במקום 204 כוחות סוס, יש לנו כאן 245 כוחות סוס. גם נתוני ההאצה של הרכב שופרו – מ-7.9 שניות מ-0-100 קמ"ש, ל-6.5 שניות.

להרחבה בנושאים אלו – מומלץ לעיין במדריך רכב חשמלי

ביקורת רכב MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)
ביקורת רכב MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)

הפלטפורמה

הפלטפורמה בה עושה שימוש הרכב היא פלטפורמה חשמלית ייעודית, המאפשרת חלק גדול מהיתרונות אותם ראינו בתוך הרכב. עוד על הנושא תוכלו לקרוא במדריך שלנו – ההבדלים בין פלטפורמה משותפת לפיתוח ייעודי.

החישוקים התעדכנו (צילום: פלאג מג)
החישוקים התעדכנו (צילום: פלאג מג)

מערכת חשמלית וטווח נסיעה במבחן

ה-MG4 X-Range מצוידת בסוללה גדולה יותר מה-MG4 ההיא – במקום 64 קוט"ש, יש לנו כאן 77 קוט"ש. לסוללה הזו יש טווח נסיעה מירבי מוצהר של 520 ק"מ. תכף אפרט כמה אני הוצאתי מהרכב בפועל.

הרכב ניתן לטעינה ביתית בקצב מקסימלי של 11 קילוואט, ויש לו יכולת טעינה מהירה בקצב מקסימלי של 144 קילוואט. טעינה מהירה בעמדה בתנאים המתאימים תאפשר מילוי של סוללת הרכב מ-10% ל-80% תוך כ-39 דקות.

בדגם יש אפשרות בחירה בין 3 רמות רגנרציה. רוב המבחן אני השתמשתי ברמה השלישית והמקסימלית. בנוסף, לרכב יש גם מצב של חיסכון מקסימלי בחשמל, שנשלט דרך מערכת המולטימדיה. 

שקע הטעינה (צילום: פלאג מג)
שקע הטעינה (צילום: פלאג מג)

הטווח שהשגתי במהלך המבחן הוא 450 ק"מ בין טעינות. הנתון הזה יפה בסך הכל ביחס למוצהר, ולא התאמצתי יתר על המידה לעשות לרכב חיים קלים: נסיעות ארוכות בכבישים מהירים עם מיזוג על עוצמה מקסימלית בוצעו באופן די חופשי, בדומה לנסיעות עדינות וחכמות יותר בהן הקפדתי על צריכת החשמל.

במידה ותנהגו רק על מצב eco והחיסכון בחשמל, בנסיעות עירוניות עדינות ובמהירות לא גבוהה – תגיעו קרוב הרבה יותר לטווח המוצהר. וכרגיל, ככל שתכירו את הרכב יותר ותנהגו בו יותר כך תגיעו לטווחים טובים יותר. 

בדומה ל-MG4 בגרסאות אחרות ולדגמים נוספים של המותג, בשתי הגרסאות ניתן לרכוש גם מתאם V2L להפעלת מכשירי חשמל חיצוניים. תוכלו לקרוא עוד על הנושא במדריך לרכב חשמלי בתרחיש עלטה.

להרחבה לגבי מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

סקירה MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)
סקירה MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)

בטיחות ומערכות עזר

הדגם זכה לציון של 5 כוכבים במבחני הריסוק של היורו NCAP. בין מערכות הבטיחות תמצאו בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת סיוע לשמירה על נתיב הנסיעה, מערכת התרעה למניעת התנגשות אחורית, התרעה בעת מעבר נתיב, התרעת תנועה חוצה מאחור, בלימת חירום ועוד.

אהבתי את זה שבקרת השיוט האדפטיבית נשלטת דרך גלגל ההגה, אבל הפריע לי שכל פעם שהאטתי ואותתי לאחד הצדדים – אחת ממצלמות 360 המעלות קפצה והראתה לי את תמונת הדרך לצד האוטו. המערכת הזאת אמורה לשמש כסוג של תחליף להתראה על רכב בשטח מת, אבל זה מסוג הדברים שעדיף היה להשאיר "בגרסה הפשוטה" שלו. פיצ'ר זה הפריע לניווט ולקח נדל"ן יקר וחשוב במערכת המולטימדיה עם כל איתות.

ביקורת MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)
ביקורת MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)

איך MG4 X-Range נוסעת?

דרך בורר מצבי הנהיגה תוכלו לבחור בין 5 מצבי נהיגה (Snow, Eco, Normal, Sport ו-Custom, ומותאם אישית). בנוסף, קיימת גם פונקציה של נהיגה בדוושה אחת. 

הרכב מדגים יכולות ספורטיביות, ותוספת ההספק בהחלט תורמת לחוויה. הבולמים שלו מותאמים לנהיגה ספורטיבית, הוא מתמודד היטב עם סיבובים ויש לו שיכוך זעזועים טוב. 

מלבד זאת, הדגם מצליח להתמודד טוב עם רעשי הרוח והכביש בכל המהירויות החוקיות בישראל. על מנת לאפשר את הבידוד הזה, כל חלל תא הנוסעים עושה שימוש בחומרי בידוד אקוסטי, וגם המנוע החשמלי עצמו קיבל חיפוי אקוסטי.

(צילום: פלאג מג)
(צילום: פלאג מג)

מחיר MG4 X-Range

ה-MG4 X-Range מגיע ברמת גימור אחת, ומחירו מתחיל מ-163,888 ש"ח. ורק לשם ההשוואה בין הגרסאות השונות, מחיר ה-MG4 הרגילה מתחיל מ-152,888 ש"ח. 

כרגיל, יש גם אגרת רישוי בסך 567 ש"ח, ותוספת מחיר על כל הצבעים מלבד הצבע הלבן. 

MG4 X-Range הגיעה לירושלים (צילום: פלאג מג)
MG4 X-Range הגיעה לירושלים (צילום: פלאג מג)

סיכום ביקורת רכב MG4 X-Range

ה-MG4 X-Range לוקחת את כל מה שאהבתי ב-MG4 הרגילה, ומוסיפה עוד טווח ועוד קצת הספק. הרכב קטן מעט יותר מקרוסאוברים טיפוסיים אבל מרווח מאוד מבפנים בזכות השימוש בפלטפורמה ייעודית, ופרט מעניין נוסף הוא שה-MG4 הזאת, בדומה לגרסתה "המקורית", היא בין מכוניות ההנעה האחורית הזולות ביותר בישראל לרכישה כחדשות. אם שקלתם להתקדם לאחת כזאת בעבר אבל הטווח של 400 ק"מ ומטה לא התאים לכם – אולי ה-X-Range היא בדיוק מה שהיה חסר. 

MG4 X-Range בפחות מדקה – מתוך ערוץ היוטיוב של מגזין פלאג מג

רוצים להתייעץ לגבי דגמי MG, או לספר על החוויה האישית שלכם? פרסמו פוסט בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים? בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג ובקבוצת הוואטסאפ שלנו תקבלו את כל העדכונים הרבה לפני כולם!

אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חדשים.

מבחן רכב MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)
מבחן רכב MG4 X-Range (צילום: פלאג מג)

מפרט טכני של MG4 X-Range

הספק המנוע של רכב המבחן: 245 כ"ס, הנעה אחורית

גודל סוללה: 77 קוט"ש

קצב טעינה מקסימלי בטעינה ביתית: 11 קילו וואט

קצב טעינה מקסימלי בטעינה מהירה: 144 קילו וואט

זמן טעינה מהירה: מ-10% ל-80% ב-39 דקות

טווח מוצהר של רכב המבחן: 520 ק"מ בטעינה אחת

טווח נסיעה במבחן: 450 ק"מ בטעינה אחת

מחיר רכב המבחן: מתחיל מ-163,888 ש"ח

שגרת טיפולים: כל 24,000 ק"מ או כל שנה (לפי המוקדם מבניהם)

אחריות: 7 שנות אחריות או עד 150,000 ק"מ על הרכב; 8 שנות אחריות או 150,000 ק"מ על הסוללה (לפי המוקדם מבניהם).

שירות: רשת מרכזי השירות של לובינסקי הפזורים ברחבי הארץ

[מחיר הרכב, תנאי האחריות והמפרט שלו נכונים לרגע כתיבת המבחן, ויכולים להשתנות בפועל]