בזמן שאנחנו מחכים בכיליון עיניים להגעתה של פולסטאר ארצה, מה שאמור להתרחש בשלושת החודשים הקרובים אם משבר השבבים לא יתערב, החברה ממשיכה בחשיפות החדשניות והמרתקות שלה. בפולסטאר מתכננים 3 דגמים חשמליים לחלוטין עד שנת 2024, ובין לבין הם גם דואגים להציג כל מיני רעיונות וקונספטים מסקרנים – כמו הפולסטאר 2 המשודרגת שעברה שרשרת ניסויים בחוג הארקטי.
בעבר, פולסטאר הייתה חטיבת הביצועים של וולוו, אך בשנת 2017 – בעלת הבית, היא ג'ילי, החליטה לפצל את פולסטאר מחטיבת ביצועים לחברת בת (שנמצאת בחלקה בבעלות של ג'ילי ובחלקה השני בבעלות של וולוו, שהיא עצמה נמצאת בבעלות של ג'ילי), אז גם הוצגה לראשונה הפולסטאר 1 – אחת ממכוניות הפלאג אין הפסיכיות בעולם (שלצערנו לא תגיע ארצה). החשיפות והקונספטים המסקרנים נמשכים, והפעם בפולסטאר חושפים רודסטר קבריולט חשמלית לחלוטין – עם רחפן מובנה.
פולסטאר O₂ קונספט היא, כאמור, מכונית קבריולט חשמלית לחלוטין, ולגבי העיצוב – ניתן לו לדבר בשם עצמו מבלי להרחיב במילים. השם O₂ הוא הסימון בטבלת היסודות של צורתו הטבעית של החמצן, ושם זה מתחבר בעיקר לכוונה של פולסטאר בייצור רכב עם דגש על קיומיות וידידותיות לסביבה (נשים בצד את זה שמדובר ברכב רואדסטאר חשמלי עוצמתי). בהקשר זה, פולסטאר משתמשים למשל בחומר אחד ויחיד מסוגו בכל רחבי פנים הרכב (ללא ציון של סוג החומר המדובר, אך בפולסטאר כן מבהירים כי מדובר בחומר אחד ולא בתרכובת כלשהי) אשר מבוסס על פלסטיק, והוא ניתן למחזור באופן מלא. חלק מהשימוש בדיפוני הרכב, בחומרים "הרכים" (כדוגמת המושבים והדאשבורד) ובמקומות נוספים בסביבת הנהג והנוסעים, נעשה באמצעות פוליאסטר שגם הוא תוצר של מיחזור מלא, וגם הוא ניתן למחזור מלא בהמשך לאחר סוף חייה של המכונית.
ומה הסיפור עם הרחפן? ובכן, כפי שקראתם בכותרת: הפולסטאר O₂ מגיעה עם רחפן מובנה, לא פחות. מעבר לדגש הנרחב על קיומיות וידידותיות לסביבה, בפולסטאר מודעים לכך שמי שירכוש את הרכב הזה בוודאי ירצה להציג אותו לראווה במדיה החברתית – ולשם בדיוק הם מכוונים את הרחפן המובנה של הרכב. הרחפן הוא פרי פיתוח משותף של פולסטאר וחברת Aerofugia הסינית, שנוגעת גם בתחום הטיסה האוטונומית והרחפנים – ובדומה לרכב, גם הוא דגם קונספט אחד ויחיד.
הרחפן מסוגל לצאת לפעילות בזמן שהרכב נמצא בתנועה, ובסרטון הבא ניתן לראות את הדגמת הפעילות שלו על ידי פולסטאר – חלק מהפונקציות שלו כוללות צילום של הרכב מנקודות קבועות מסויימות, ללא צורך בהתעסקות, ויתרה מזאת – המכונית עצמה מתוכננת כך שאזור ההמראה של הרחפן מכיל לחץ אטמוספרי שלילי כך שהוא יוכל להמריא בקלות ובמהירות גם כאשר הרכב בתנועה – ולהמשיך לעקוב אחרי הרכב במספר אפשרויות צילום במהירות מקסימלית של עד 90 קמ"ש.
מאוד קיווינו למצוא בהודעה לעיתונות של פולסטאר פרטים נוספים לגבי המימדים הטכניים של הרכב – גודל סוללה, קצב טעינה, הספקים וכדומה – אך אלו, בשלב זה, נחסכו מאיתנו למרבה הצער. דגם קונספט זה שב ומציק את היכולות החדשניות של פולסטאר (ושל חברת האם וולוו) ואת החשיבה הייחודית מחוץ לקופסא – הדגם המסקרן הזה בשלב זה הוא קונספט ותו לא, אך בהתחשב בעובדה שעולם רכבי הקבריולט החשמליים נמצא בחיתוליו, בהחלט ייתכן שבשנים הקרובות נראה את הפולסטאר O₂ מגיעה לייצור בצורה כזו או אחרת. נחזיק אצבעות שכן.
מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!
מה דעתכם על הפולסטאר O₂? בואו לדבר איתנו על זה בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי