יום כיפור כבר ממש מעבר לפינה. כאנשים יראי שמים (וחלקנו אף פולנים במקצת), אנחנו בפלאג מג יודעים בדיוק באיזה מידה יש לדרוש בצורה פאסיבית-אגרסיבית ממגוון גורמים לבקש סליחה מכל מי שנוגע לעולם הרכב החשמלי, המכוניות ההיברידיות, הפלאג אין, אופנועים, המשאיות והמסחריות, ואף עוברי אורח תמימים לכאורה. הנה רשימה של כל מי שצריך לבקש סליחה מכולנו:
-
טסלה:
שנים לא מעטות שטסלה קיימת והיא הפכה את עולם הרכב על פיו, הקדימה את זמנה אך עמדה במבחן ואין כיום חובב רכב שלא יודע מי החברה הזאת. ההייפ המטורף יצר מצב שאפילו בישראל, מדינה שבה טסלה שווקה רק לאחרונה, אין אחד שלא יודע במה מדובר. אממה? טסלה הגיעה ארצה רק ב-2021. ולכן, חברת טסלה צריכה לבקש סליחה על כך שלקח לה שנים כל כך רבות להגיע לישראל.

-
היבואניות הוותיקות בישראל:
להוציא את לובינסקי (עם ה MG ZS החשמלית) וקרסו מוטורס (עם הניסן ליף והזואי), היבואניות בארץ הדירו במכוון (ממגוון סיבות, שחלקן הגיוניות) רכבים חשמלים מישראל במשך המון שנים. הסכר הזה נפרץ עם הגעתה של טסלה לישראל בפברואר 2021, אך הרכבים שמתחילים לטפטף ארצה נכון לכתיבת שורות אלו (דוגמאת היונדאי איוניק 5) עדיין לא משקפים את מגוון ההיצע של היצרניות אשר ניתן להשיג באירופה, הן מבחינת הדגמים האפשריים והן מבחינת המחיר.

-
יצרניות האופנועים והקטנועים:
כפי שראינו במדריך לאופנועים חשמליים, לאופנועים החשמליים של זירו יש כמעט מונופול על תחום זה בישראל. פרט אליהם, אין שום מותג שמציע היצע כל כך רחב של אופנועים, הן מבחינת הדגם והן מבחינת רמות המחיר. בקטנועים המצב קצת שונה, ויש מספר אפשרויות בחירה רב יותר לקטנוע חשמלי בארץ, אך גם שם מדובר בהיצע יחסית מצומצם, וללא נציגות של היצרניות הגדולות והמוכרות בארץ.
יצרניות האופנועים הוותיקות לא ששות לייצר אופנועים חשמלים, כל אחת מסיבותיה, אך הטכנולוגיה כבר כאן, ועושה רושם שבהשוואה ליצרניות הרכב – יצרניות האופנועים לא ממהרות כלל וכלל, וחבל. לא היינו מתנגדים לראות דוקאטי מונסטר חשמלי, או הונדה CBR1000 קל משקל וסופר עוצמתי למסלול.

-
בטר פלייס:
החברה כבר לא קיימת שנים רבות, אך ללקוחות שלה וליבואנים והיצרנים המעורבים עדיין יש צלקות קרב ו-PTSD למשמע צמד המילים "רכב חשמלי". רבות דובר על סיפור ההצלחה המטאורי בתחילתו, וההתרסקות הנוראית בסופו, אך הסיפור של בטר פלייס עודנו חרוט בבשרם של רבים בתחום, וישנם לא מעט אנשים שלא מעוניינים להתקדם לרכב חשמלי בעקבות זאת.

-
שוב טסלה:
כמה זמן לוקח לייצר את המודל 2 הזול והבסיסי???

-
יצרניות המשאיות:
כל מי שגר באזור עירוני צפוף יודע איזה סיוט זה להתעורר ב-5 בבוקר בגלל הרעש שמשאית פינוי האשפה עושה, שלא לדבר על בליל הריחות הפנטסטי. את נושא הריח אף אחד עוד לא פתר, אך חוץ מרנו משאיות, שמייצרת ומוכרת כבר באופן אקטיבי ברחבי אירופה משאית איסוף אשפה חשמלית לחלוטין (שעתידה לעלות ארצה בשנה הבאה), אף אחד לא ממש ממהר ליצור משאיות חשמליות. יש לכך סיבות רבות ומגוונות, אבל זה לא הופך את זה לבסדר, רבותיי יצרני המשאיות!

-
כל מי שחונה בעמדות טעינה ללא שימוש בעמדה
הגענו לנושא הכי כואב בכל התחום החשמלי. נסעתם עם הנירו פלאג אין שלכם כמעט כל היום רק על הסוללה בלי לבזבז טיפת דלק. נותר לכם אולי קילומטר וחצי, ואתם יודעים שבמרחק של קילומטר יש עמדת טעינה, שם תוכלו גם לטעון את הרכב וגם להתרענן, לשתות כוס קפה, לבצע איזה סידור. מגיעים שמחים ועליזים לעמדה – והפלא ופלא, מכונית בנזין חונה בעמדה, ככה בסבבה שלה. או חמור מכך – רכב פלאג אין או רכב חשמלי אחר שחונה בעמדה, מבלי בפועל לטעון את רכבו. אתם, רבותי, צריכים לבקש סליחה יותר מכל השאר ביחד!
בקבוצת הפייסבוק של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי – תוכלו לבקש סליחה ממי שתרצו, או לדרוש מגורמים מסויימים לבקש סליחה מכם – גם לפני יום כיפור, וגם במהלך כל שאר השנה!
