עם כל ההתלהבות והריגוש מעולם הרכב החשמלי, אנחנו מקבלים לא מעט תזכורות, מידי יום ביומו, שתעשיית הרכב היא עדיין תעשייה יחסית מזהמת, לא רק בגלל השימוש הנרחב בדלקים מבוססי נפט, אלא גם בגלל נושאים שנראים לנו כקצת פחות אוניברסליים וקטסטרופליים – אך יש להם השפעה לא קטנה על הסביבה. אחד מהנושאים האלו הוא שימוש בעור ברכבים, שימוש שמספר יצרניות כבר החלו לאחרונה להדיר ממפעליהם באירופה וארה"ב.
בעוד אודי מצהירה שהיא מתכננת להפוך ליצרנית בעלת ההיצע החשמלי הרחב ביותר עד 2025, האחרונה בשורת אותן היצרניות שמתמקדות בתחום הסביבתי היא וולוו – אשר מודיעה כעת כי עד שנת 2030 היא תפסיק לחלוטין את השימוש בעור בעלי חיים ברכביה החשמליים. לא מדובר בבשורה של מה בכך, היות והיצרנית הסקנדינבית (שנמצאת בבעלות ג'ילי הסינית) מתכננת ליין של רכבים חשמליים בלבד כבר באותה השנה – 2030. הרכב הראשון ליישם את המדיניות החדשה הוא ה-C40 החשמלי – קרוסאובר חדש לחלוטין שמתוכנן מלכתחילה כרכב חשמלי (בניגוד לוולוו XC40 החשמלי שהושק בארץ לאחרונה, אשר קיים בגרסאות בנזין, דיזל ופלאג אין). חלק מהחלופות לשימוש בעור – בד, שעם ממוחזר מפקקי יין, וחומר חדש שפותח על ידי היצרנית, אשר עשוי מלא פחות מבקבוקי פלסטיק ממוחזרים. מעניין יהיה לראות כיצד החומר הזה מרגיש בהשוואה למושבי בד טיפוסיים. לא מדובר במהלך ייחודי לוולוו, אך משמח לראות שזו מתיישרת יחד עם יצרניות אחרות כמו טויוטה וטסלה אשר לא עושות שימוש בעור ברכביהן, מאותן הסיבות, למורת רוחם של צרכנים רבים, אך לשמחתם של אחרים.
היצנית עושה שימוש גם בצמר בחלק מרכביה, והיא מתחייבת לבצע רכישות של צמר זה אך ורק מספקים "אחראיים" לדבריה, שנבדקו והתבררו ככאלו שנוהגים באופן אתי והומני בכבשים מהן הצמר נגזז. בנוסף, כבר כיום – היצרנית דואגת לייצר רכבים אשר כ-25% מהם עשויים מחומרים שניתנים למחזור. לפי התוכנית השאפתנית של וולוו, עד שנת 2040 החברה תעמוד ביעד שהציבה לעצמה – כל רכב ורכב שיצא ממפעלי וולוו ייוצר כולו מרכיבים הניתנים למחזור. קשה להבין כיצד וולוו מתכננת למחזר את כל הרכב – החל מהבורג הקטן ביותר ועד למרכב הרכב העשוי מפלדה, אך ייתכן שזו הסיבה שהיצרנית הציבה לעצמה יעד לא יומרני מידי, שנמצא במרחק נגיעה של 18 וקצת שנים. אנחנו נעקוב.
בקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי – תוכלו להתייעץ עם נהגי רכבים רבים אחרים בדבר התחושה של מושבים מחומרים ידידותיים לסביבה בהשוואה לעור אמיתי ולהבין למה לצפות ברכב החשמלי הבא שלכם